Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2008 - Anul XIII, nr. 246 (3927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Dacia a lansat Sandero Diesel

Dacia a venit în fieful mărcilor franceze cu o ofertă foarte atractivă. La Salonul Auto de la Paris, versiunea diesel de pe Sandero a fost cea de a doua  şi ultima noutate adusă de marca autohtonă la ultimul mare eveniment al anului pentru industria auto.

Dacă pe unele pieţe Sandero diesel este deja la dealeri, în ţara noastră hatchback-ul pe motorină va ajunge mult mai târziu. „Versiunile diesel pentru Sandero vor fi lansate abia în 2009. Principalele motive pentru care am luat această decizie sunt legate de capacitatea de producţie atât a uzinei de la Mioveni, cât şi a furnizorului de motoare diesel", afirma directorul general al Automobile Dacia, Francios Fourmont, cu ocazia lansării în iulie a noului Sandero în România.

Dacă versiunile de motorizare pe benzină de 1.4 şi 1.6 litri au, în funcţie de nivelul de echipare, preţuri cuprinse între 6.890 şi 9.850 euro, cu TVA inclus, în cazul modelului Sandero cu motor diesel în România ar trebui să ne aşteptăm la preţuri mai mari cu 700 până la 2.000 de euro faţă de variantele de motorizare pe benzină, dacă luăm ca exemplu diferenţa de costuri la acelaşi nivel de echipare dintre un model Logan pe benzină şi unul diesel.

Automobilul în două volume va fi propulsat de două unităţi pe motorină consacrate în cadrul Renault, unităţile dCi de 1.5 litri/70 CP - cuplu 160 Nm la 2,000 rpm, consum 4.5 litri/100 km şi 1.5 litri/85 de cai putere, cuplu 200 Nm la 1,900 rpm, consum 4.6 litri/100 km. Agregatele pe motorină sunt echipate cu a doua generaţie a performantului sistem de injecţie directă common-rail, ceea ce le face silenţioase şi economice. Deocamdată, Sandero cu motor diesel este disponibil pe piaţa franceză la un preţ de bază de 10.500 de euro şi va fi introdus gradual în restul Europei, Turcia şi Magreb (Maroc, Algeria, Tunisia).

Motivul pentru care Dacia a ales mai întâi piaţa franceză şi nu cea românească sunt lesne de înţeles. Producătorul român poate acoperi fără probleme cererea de modele diesel Sandero din această ţară, fără a exista decalări ale termenelor de livrare. Mai mult decât atât, în primele opt luni din 2008, vânzările totale ale Dacia în Franţa au crescut cu 40,6%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Marca românească a comercializat în perioada ianuarie-august un număr de 28.160 unităţi şi deţine o cotă de piaţă de 1,6 %.

Sandero beneficiază de o garanţie de 3 ani sau 100.000 km. Preţurile pentru România ale versiunii de motorizare diesel nu au fost încă date publicităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia a lansat Sandero Diesel.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dacia a lansat Sandero Diesel5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei