Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2008 - Anul XIII, nr. 245 (3926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Honda lansează noua serie Jazz peste numai o lună

Honda şi Jazz o asociere a două nume de succes. Modelul care în Europa constituie 30% din vânzările fabricantului japonez bate din nou la porţile Europei. Cea de a doua generaţie a fost prezentată la Salonul Auto de la Paris cu doar o lună înaintea debutului comercial.

Noul hatchback - lansat în ultimul trimestru al anului trecut mai întâi în Japonia şi Statele Unite, acolo unde este cunoscută încă din anul 2001 sub denumirea Fit, va sosi la dealerii europeni în prima jumătate a lunii noiembrie.

Pentru că vorbim despre un vehicul proaspăt ce urmează să înlocuiască prima serie aflată la final de carieră, este important să aflăm ce aduce în plus faţă de maşina actuală. Dacă la partea estetică noul Jazz nu aduce nimic deosebit, schimbările - deloc puţine, trebuie căutate în altă parte. În primul rând, autoturismul japonez a crescut în dimensiuni, interiorul oferind confort sporit şi spaţiu mai degajat pentru cinci pasageri adulţi. Noul Honda Jazz dispune de un plafon panoramic şi are o lungime de 3.900 mm, o lăţime de 1.695 mm şi o înălţime de 1.525 mm. Comparativ cu vechea generaţie, subcompacta japoneză este cu 22 mm mai lată şi 55 mm mai lungă.

Habitaclul a fost modelat în aşa fel încât să confere vizibilitate sporită şi volum mai mare pentru compartimentul bagajelor. Având un volum de 399 de litri şi un sistem de podea dublă, portbagajul noului Honda Jazz este unul din cele mai încăpătoare şi practice din clasa maşinilor subcompacte. Scaunele din faţă au o mai bună susţinere laterală şi sunt mai confortabile, cel pentru şofer fiind reglabil şi pe înălţime. De asemenea, volanul poate fi şi el ajustat pe înălţime dar şi axial. Se oferă standard şase airbaguri din care două sunt laterale. Schimbări au fost operate şi la nivelul suspensiilor şi direcţiei, automobilul având o ţinută mai fermă şi precisă în viraje. 

Propulsia include două unităţi pe benzină 1.2 litri ce dezvoltă 90 CP şi 1.4 litri i-VTEC ce generează 100 CP, cuplate la o transmisie manuală în cinci trepte sau automată. În ciuda faptului că masa proprie a crescut de la 1.041 la 1.200 de kilograme, noul Honda Jazz reuşeşte să aibă parametri îmbunătăţiţi. Ambele motorizări sunt axate pe obţinerea unui consum minim de carburant şi emisii de dioxid de carbon reduse. Agregatul de 1.2 litri are un consum de 5.1 litri/100 km şi emite acum doar 120g/km, iar cel de 1.4 litri poate are nevoie de 5.3 litri pentru a parcurge 100 km şi emite 123g/km.

Prima generaţie Jazz a fost lansată în Europa la începutul anului 2002, de atunci şi până în prezent fiind comercializate peste 417.000 de unităţi. La nivel global Honda a vândut peste 2 milioane de exemplare Jazz/Fit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Honda lansează noua serie Jazz peste numai o lună.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Honda lansează noua serie Jazz peste numai o lună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei