Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iun 2008 - Anul XIII, nr. 150 (3831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Audi Q5, inamicul este X3

Audi este gata să ia faţa celor de la BMW în segmentul SUV-urilor mijlocii. Speranţele se leagă de modelul botezat Q5 care se anunţă a fi primul crossover premium, capabil să facă faţă oricăror provocări lansate pe asfalt sau teren accidentat.

Spre deosebire de modelele concurente proaspătul SUV este disponibil în versiuni: "S-Line" un pachet premium sport şi "Offroad-Style" care vizează atragerea amatorilor de aventuri pe căi neumblate de nimeni.

Lansat oficial pe 19 aprilie la Salonul Auto de la Beijing, noul Q5 este arma cu care Audi răspunde inamicilor BWM X3, Infiniti EX35, Volvo XC60, dar şi recent lansatului Mercedes GLK.

Ţinta predilectă va fi însă X3, modelul SUV care a depăşit deja 500.000 de exemplare vândute în întreaga lume.

La partea de propulsie regăsim motorizări deja consacrate motorul pe benzină TFSI de 2.0 litri şi versiunile diesel TDI de 2.0 şi 3.0 litri.

Unitatea pe benzină, echipată cu turbocompresor, produce 211 CP şi 350 Nm, are un consum mediu declarat de 8,5 l/100 km, în timp ce performanţele sună astfel: demaraj 0-100 km/h în 7.2 secunde şi viteză maxima de 222 km/h.

Motoarele turbodiesel sunt recomandate celor care vor să facă economie de carburant dar care caută să aibă la roţile maşinii şi un cuplu mult mai puternic.

Unitatea de 2.0 litri şi 170 de cai putere consumă 6.7 l/100 km în timp ce motorul de 3.0 litri şi 240 de cai putere are nevoie de 7.7 l/100 km.

Noul Q5 nu duce lipsă de nimic. Este spaţios, confortabil şi dispune de un portbagaj foarte generos de 540 litri dar care poate ajunge la o capacitate maximă de stocare a bagajelor de 1.560 litri.

Dimensiunile sale, lungime de 4.63 m, lăţime de 1.88 m şi înălţime de 1.65 m, ampatament 2.81 m, îl plasează foarte aproape de clasa medie deşi vorbim despre un SUV compact.

La partea de mecanică Audi Q5 se laudă cu acelaşi sistem de tracţiune integrală Quattro cu diferenţial Torsen. Platforma este preluată de la noua generaţie Audi A4, diferită fiind doar aşezarea motorului.

Noul SUV beneficiază de sistemul "Audi Drive Select", care oferă şoferului posibilitatea de a alege trei moduri de lucru a propulsorului respectiv Dynamic, Sport şi Efficiency.

Modelul premium mai include şi sisteme ca "Audi Lane Assist" - avertizarea la depăşirea involuntară a benzii , "Audi Side Assist" - sistemul de detectare a vehiculelor din unghi mort şi "Audi Parking System Advanced" - senzori de parcare şi cameră video pentru mersul înapoi.

Preţul estimativ al noului Q5 se va încadra între 35.000 şi 50.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Audi Q5, inamicul este X3.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Audi Q5, inamicul este X35.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei