Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iun 2008 - Anul XIII, nr. 127 (3808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Dacia Logan Pick-up, un concept made in Romania

Dacia a avut o agendă foarte încărcată în luna mai. După efectuarea testelor cu noul Sandero şi realizarea versiunii restilizate Logan, producătorul local a dezvelit vineri 30 mai, cu ocazia inaugurării oficiale de către Renault la Bucureşti a primului centru de design auto din România, un prototip surpriză - Logan Pick-up.

Primul lucru care ne sare în ochi este secţiunea frontală care corespunde versiunii restilizate Logan, ce urmează a fi lansată la câteva luni după Sandero. Conceptul preia de la aceasta noul calandru şi logo-ul Dacia cât şi farurile cu dimensiuni mai mari. Garda la sol ridicată, şi boasajele sidefate de pe pasajele roţilor şi praguri, elemente tipice maşinilor crossover, ne vorbesc despre un model cu abilităţi tot-teren.

Să fie acesta viitorul pick-up 4x4 pe care francezii au anunţat recent că intenţionează să-l aducă pe viitor în gama Logan? Nici un fel de date nu au fost comunicate cu privire la utilitara Logan, caracterizată de către Patrick LeQuement, directorul de design Renault, ca fiind doar un "pick-up îmbunătăţit". Oficialul francez a mai spus că prototipul creat la Centrul din România este doar un simplu exerciţiu de design... fără nume, ce nu a fost gândit pentru a intra în producţia de serie.

Modelul este primul concept realizat în ţara noastră unde şi românii din echipa Centrului de Design Renault pentru Europa Centrală s-au implicat activ.

Oricare ar fi comentariile publicului dar şi ale presei, pe 30 mai s-a făcut un pas foarte important care coincide cu deschiderea unui nou capitol în industria de profil din România. Echipa centrului de design din Bucureşti lucrează deja la câteva proiecte ce se leagă de viitoarele vehicule din gama Dacia şi Renault, respectiv la modelul ce va înlocui actualul Logan dar şi la câteva derivate ale acestuia, adică un monovolum, un SUV, un pick-up 4x4 şi chiar un coupe. Nu este exclusă nici apariţia unui sedan în clasa compactă!

De asemenea, cele cinci versiuni aflate acum în gama Logan dar şi noul Sandero vor primi, până în 2012, alte patru noi variante de caroserie, multe dintre acestea urmând a fi creionate aici la Bucureşti.

Centrul din România va participa la concursuri internaţionale de design, alături de celelalte cinci centre de stil Renault din Paris, Barcelona, Seul, Sao Paolo şi Bombay, iar anul viitor la unul din principalele saloanele auto din Europa, fie la cel din martie de la Geneva ori cel din septembrie la Frankfurt, va fi prezentat un nou concept realizat exclusiv în România!!! Cu ocazia acestui eveniment, Le Quement a mai spus că toată familia de modele Logan urmează să fie restilizată, schimbările aduse fiecărui produs în parte vor fi pregnante, atât la exterior cât şi la interior.

De asemenea directorul de design Renault a confirmat că viitorul SUV de la Dacia ce va expus în premieră mondială în toamna lui 2009 la Salonul Auto de la Bucureşti va beneficia şi de tracţiune 4x4.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia Logan Pick-up, un concept made in Romania.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dacia Logan Pick-up, un concept made in Romania5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Urit trimis de
( 3 iun 2008, 08:41:51
Dupa ce ca e o masina urata mai este pusa si intr-un cadru de k a k a. Ce cauta in spate prostiile alea verzi si casa aia cu tencuiala cazuta ?

Nu au gasit si oamenii astia o pajiste verde unde sa faca o poza uriteniei astea de maisni ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei