Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2008 - Anul XIII, nr. 64 (3745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Dodge Viper, record istoric după 16 ani

Dodge are un slogan îndrăzneţ „Grab life by the horns” (ia viaţa de coarne).

Nimic mai adevărat şi superb când vrei să exprimi o atitudine favorabilă condusului sportiv.

Din 1992 marca Dodge a intrat în vizorul unor producători de top ca Ferrari, Porsche sau Lamborghini. Este anul care a coincis cu debutul magnificului Viper, model sărbătorit cu fast, week-end-ul trecut. Pe 14 martie pe linia uzinei din Detroit a ieşit automobilul cu numărul 25.000. Este un moment istoric ce se petrece după 16 ani de la intrarea sa în producţia de serie.   

Automobilul aniversar a fost donat celebrului sportiv Kurt Busch, ce pilotează o maşină Dodge în campionatul american de turisme Nascar. Puternicul Viper este considerat un produs exclusiv destinat şoferilor care vor să descopere adevăratele valori ale spiritului maşinilor sportive.

Cu prilejul acestui eveniment şeful companiei a ţinut să precizeze că acesta este un record istoric chiar dacă în 16 ani s-au produs 25.000 de exemplare.

„Atingerea acestui record istoric de producţie este o realizare importantă, luând în considerare faptul că Dodge Viper SRT10 este un automobil de performanţă asamblat manual” a declarat Robert Nardelli, directorul executiv al concernului Chrysler. „Unitatea de producţie din Detroit, unică în felul său prin facilităţile oferite, ne-a permis să construim o adevărată legendă americană”, conchide oficialul american.

Un model Dodge Viper SRT10 trece prin 26 de etape de producţie ce se desfăşoară pe o singură linie de asamblare cu o lungime de 230 de metri unde lucrează 48 de muncitori. Motoarele bolizilor, unităţi uriaşe V10 de 8,4 litri ce generează 600 de cai putere, sunt construite manual într-o cameră specială, de formă circulară, de o echipă formată din 8 angajaţi. Dodge Viper a debutat ca versiune concept-car în 1989 la Salonul Auto de la Detroit şi a intrat în producţia de serie abia în 1992.

Prima generaţie a fost un roadster de două locuri ce a beneficiat de aportul unor propulsoare V10, cu o cilindree de 8000 cmc 400 de cai putere şi cuplu motor de 630 Nm.

Dodge a introdus a doua generaţie în 1996 oferind un nou model, o versiune coupe, cu o caroserie ranforsată, sistem de frânare mai puternic şi motoare cu 50 de cai putere în plus.

În anul 2003 a fost lansată a treia generaţie, cu modificări estetice importante la partea frontală şi un propulsor ce produce 510 cai putere.

Ultimele schimbări au intervenit la sfârşitul anului trecut, când Viper a primit un agregat de 600 de cai putere ca răspuns la apariţia puternicului Corvette ZR-1.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dodge Viper, record istoric după 16 ani.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dodge Viper, record istoric după 16 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu sirop de cătină 200 g piept de pui 15 g de unt 75 g smântână dulce75 g smântână 15% grăsime1 linguriţă sirop de cătină1 linguriţă miere1 linguriţă suc de lămâie± sare, piper Pieptul de pui se căleşte în... Citeşte