Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 31 (8255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

FINALIZARE PROIECT: Simplificarea procedurilor administrative la nivelul Municipiului Vatra Dornei.

UATMunicipiulVatraDorneia finalizatproiectulSimplificarea procedurilor administrative la nivelul Municipiului Vatra Dornei.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, Axa Prioritară:Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Operațiunea:Introducerea de sisteme și standard comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, COD SIPOCA 777, COD MYSMIS2014 136101.

Contractuldefinanțarenerambursabilănr.512afostsemnatîndatade16.06.2020.

Durata proiectului: 32 luni.

             Valoarea totală aproiectului este de3.898.386,42  lei din care:

Valoarea eligibilă nerambursabilă dinFondul Social European– 3.313.628,46 Lei  (85%),

Valoarea eligibilă nerambursabilă dinBugetul Național –506.790,24 Lei (13%),

Cofinanțarea eligibilăaBeneficiarului –77.967,72 Lei (2%).                                             

            Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea capacității instituționale și eficientizarea activității la nivelul Municipiului Vatra Dornei prin planificare strategică, simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni, implementând măsuri din perspectiva back-office (adaptarea procedurilor interne de lucru, digitalizarea arhivelor) și front-office pentru serviciile publice furnizate.

            Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

            OS1. Dezvoltarea capacității necesare în vederea fundamentării deciziilor și planificării strategice pe termen lung, prin elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Vatra Dornei 2021-2027 în conformitate cu cadrul financiar multianual 2021-2027.

OS2. Implementarea unor măsuri de simplificare pentru cetățeni conform Planului integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetățenilor din perspectiva front-office și back-office. În acest sens este avută în vedere achiziția și implementarea unei platforme integrate pentru servicii electronice complete vizând competențele partajate ale primăriei. Platforma integrată include atât soluții front-office (portal web, aplicații mobile, terminal interactiv self-service pentru servicii electronice), cât și back-office (soluții care facilitează exercitarea competențelor partajate vizate de prezentul proiect, arhivare electronică, retrodigitalizare). Platforma integrată pentru servicii electronice este bazată pe implementarea următoarelor principii: one stop shop pentru livrarea de servicii publice electronice; utilizarea inteligentă a informațiilor disponibile prin aplicarea principiului înregistrării "o singură dată" a datelor – conceptul de identitate electronică a cetățeanului; spațiul privat virtual al cetățeanului în relația cu primăria.

OS3. Dezvoltarea cunoștințelor și abilităților personalului din cadrul Municipiului Vatra Dornei, în vederea sprijinirii măsurilor vizate de proiect. Este avută în vedere formarea/instruirea, evaluarea/testarea și certificarea competențelor/cunoștințelor dobândite pentru 30 de persoane, din cadrul grupului țintă, în ceea ce privește utilizarea soluțiilor informatice implementate în cadrul proiectului.

În urma implementării proiectului au fost obținute următoarele rezultate:

  • Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Vatra Dornei 2021-2027
  • Sistem informatic integrat pentru simplificarea procedurilor administrative vizând competențele partajate, în cadrul Primăriei Municipiului Vatra Dornei
  • 30 de persoane din cadrul Primăriei Municipiului Vatra Dornei, instruite în ceea ce privește utilizarea soluțiilor informatice implementate în cadrul proiectului.

 

În ceea ce privește impactul investiției la nivelul municipiului Vatra Dornei, prin acest proiect se oferă o alternativă la modul clasic de livrare a serviciilor gestionate de municipalitate, prin preluarea documentelor și datelor în format electronic de la cetățeni, urmărindu-se creșterea gamei de servicii oferite în sistem electronic, disponibilitate extinsă a serviciilor electronice către cetățeni și creșterea eficienței în tratarea solicitărilor, precum și reducerea birocrației pentru eficientizarea activității administrației publice, contribuind totodată la creșterea gradului de satisfacție al cetățeanului și la îmbunătățirea imaginii administrației publice.

 

 

 

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin

Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FINALIZARE PROIECT: Simplificarea procedurilor administrative la nivelul Municipiului Vatra Dornei..
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FINALIZARE PROIECT: Simplificarea procedurilor administrative la nivelul Municipiului Vatra Dornei.0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei