Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 21 (8245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Școala Gimnazială Mitocu Dragomirnei va derula în perioada  septembrie 2022 – septembrie 2025 proiectul  Metode și tehnici de evoluție școlară, în valoare totală de  870 301 RON.

Proiectul din cadrulProgramului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar  este finanţat Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR) în cadrulReformei 3. Reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea șireducerea părăsirii timpurii a școlii și Investiției 4. Sprijinirea unităților deînvățământ cu risc ridicat de abandon școlar, din Componenta C.15. Obiectivul finaleste reducerea părăsirea timpurii a școlii.

Scopul principal al Schemei de Granturi PNRAS îl reprezintă prevenirea abandonului școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii și, implicit, creșterea ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior — gimnazial la învățământul secundar superior — liceu sau învățământ profesional și tehnic.

Obiectivul general al proiectului constă în  prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii pentru  elevii grupului țintă  - abordarea componentei remediul corective,  abordarea componentei preventive, prin adoptarea unor strategii, planuri de acțiune, abordări informatice moderne (Laborator VR de științe) și prin dezvoltarea unor facilități integrate care să ofere accesul nerestricționat al grupului țintă la servicii socio-educaționale de ultima generație intr-un sistem educațional deschis și incluziv, în contextul dezvoltării durabile a societății informaționale bazată pe cunoaștere și progres tehnologic.

Obiective specifice:

1. Scăderea numărului de elvi care se află în risc de abandon școlar prin oferirea de materiale necesare procesului de școlarizare;

2. Stimularea perfecționării cadrelor didactice prin sesiuni de formare în urma cărora să dezvolte tehnici și metode de educație incluzivă;

3. Creșterea ratei de absolvire a ciclului de învățământ gimnazial prin organizarea de activități extrașcolare care dezvoltă abilitățile socio-emoționale ale elevilor;

4. Creșterea procentului de elevi înscriși   la Evaluare națională pentru clasa a VIII prin activități motivaționale și  de învățare alternative.

Rezultatele așteptate la nivelul școlii, pe perioada implementării sunt:  creșterea eficienței și eficacității interne ale școlii; îmbunătățirea proceselor de predare - învățare - evaluare; creșterea accesului elevilor aparținând unor categorii vulnerabile la o educație de calitate; îmbunătățirea interacțiunii între toți actorii cheie ai ecosistemului școlar (elevi, cadre didactice, părinți, directori, inspectori, reprezentanți ai comunității etc.); îmbunătățirea climatului la nivelul școlii si la nivelul clasei; creșterea timpului de instruire alocat elevilor în risc de abandon, diminuarea riscului de abandon școlar în rândul elevilor aflați în grupul țintă, îmbunătățirea rezultataelor obținute de aceștia la examenul de Evaluare Națională.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

„PNRR. Finanțatde UniuneaEuropeană –UrmătoareaGenerațieUE”

https://mfe.gov.ro/pnrr/                                                                                                                

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Anunturi Fonduri Europene

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei