Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 205 (8122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

Lansare proiect „SPRIJINIREA EFICIENȚEI ENERGETICE ŞI A GESTIONĂRII INTELIGENTE A ENERGIEI ÎN CLĂDIREA PRIMĂRIEI ADÂNCATA”, Cod SMIS: 140068

COMUNA ADÂNCATA, cu sediul în Localitatea Adâncata, Strada Principală nr. 117, Judeţul Suceava, cod poștal 727005, a semnat Contractul de finanțare nr. 5018 în data de 17.12.2019 pentru proiectul cu titlulSPRIJINIREA EFICIENȚEI ENERGETICE ŞI A GESTIONĂRII INTELIGENTE A ENERGIEI ÎN CLĂDIREA PRIMĂRIEI ADÂNCATA” Cod SMIS: 140068, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3. Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Prioritatea de investiții 3.1 B  Clădiri Publice.

Valoarea totală a proiectului este de 1.699.247,00 lei, din care finanțarea nerambursabilă este în sumă de 1.028.209,06 lei.

                Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 - 2020 este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program în Regiunea de Dezvoltare Nord - Est este Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord – Est.

Obiectivul general al proiectuluiconstă în gestionarea inteligentă a energiei şi utilizarea unor surse regenerabile în producerea acesteia, cu implicații pozitive în creşterea eficienţei energetice a clădirii în care funcționează Primăria Adâncata. Proiectul urmărește atingerea obiectivului prin implementarea unor măsuri specifice care presupun reabilitarea termică a clădirii, implementarea unor soluţii de scădere a consumului de combustibil convențional şi în mod implicit şi scăderea emisiilor de bioxid de carbon, realizarea unor activităţi ce ţin de implementarea conceptului de dezvoltare durabilă, concept implementat de solicitant şi în cadrul altor proiecte ce presupun finanțare prin POR 2014-2020.

Primăria comunei Adâncata a luat hotărârea de a intervenii asupra clădirii existente în vederea creșterii eficienţei energetice şi reducerea consumurilor de energie, astfel va creste şi calitatea serviciilor oferite locuitorilor din comună.

                Obiectivele specifice ale proiectului

  1. o clădire reabilitată prin:

- Lucrările de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii:

- Lucrările de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum –

- Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu

- Lucrările de modernizare a instalației de iluminat;

- Implementarea de soluţii ce au la bază măsuri conexe necesare asigurării funcționarii proiectului, asigurării sustenabilității proiectului şi creării unor condiţii necesare derulării activităţii primăriei în bune condiţii. Măsurile conexe sunt materializate prin lucrări de construcții identificate în ghidul specific al solicitantului prin sintagma "conexe" şi respectă regulile de eligibilitate impuse de acesta; în urma încheierii 1 contract de achiziție lucrări şi 1 contract furnizare echipamente.

2.  Achiziția echipamentelor şi a dotărilor (inclusiv conexe) propuse în proiect în urma încheierii 1 contract de achiziție lucrări şi 1 contract furnizare echipamente.

3.Eficienţă şi eficacitate prin încheierea a 8 contracte de servicii ce vor asigura soluţii de management adecvate atât în ceea ce priveşte implementarea proiectului cât şi a asigurării sustenabilității investiţiei.

Perioada de implementare a proiectuluieste de 30 luni, respectiv între data 25.06.2022 și data 31.12.2023, aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Grupul țintăeste format din: Beneficiari direcți: - angajaţii Primăriei Adâncata, prin crearea unui mediu plăcut și benefic desfăşurării activităţii la locul de muncă; - autoritatea publică locală care îşi va putea implementa strategia de dezvoltare implementând proiecte ce se vor constitui în rezultate măsurabile; - autoritatea publică locală, prin reducerea consumurilor de energie, implicit a costurilor implicate.

Beneficiari indirecți: - comunitatea locală şi zona în general care va fi influențată şi motivată de existenţa unui mediu sănătos şi eficient; de asemenea costurile cu asigurarea finanțării fiind mai mici, vor fi create posibilităţi noi de dezvoltare; - prin realizarea investiției se vor crea noi locuri de muncă în timpul execuției - resursele umane angajate pentru derularea activităților de execuție a lucrărilor, de către executantul lucrărilor, muncitori provenind de forța de muncă locală, provenind din grupuri defavorizate: șomeri, persoane cu venituri reduse sau fără venituri, pentru lucrările ce nu necesită specializări în domeniul construcțiilor şi instalațiilor: betoniști, muncitori necalificați; - mediul de afaceri, care se poate dezvolta în viitor.

COMUNA ADÂNCATA

 

Date de contact beneficiar

COMUNA ADÂNCATA, telefon 0230528566, E-mail: primariaadancata@gmail.com

 

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansare proiect „SPRIJINIREA EFICIENȚEI ENERGETICE ŞI A GESTIONĂRII INTELIGENTE A ENERGIEI ÎN CLĂDIREA PRIMĂRIEI ADÂNCATA”, Cod SMIS: 140068.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansare proiect „SPRIJINIREA EFICIENȚEI ENERGETICE ŞI A GESTIONĂRII INTELIGENTE A ENERGIEI ÎN CLĂDIREA PRIMĂRIEI ADÂNCATA”, Cod SMIS: 1400680.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de pește dunărean Prepararea acestui sortiment necesită minim patru feluri de pește (crap, caras, biban, știucă, somn).Materie primă: legume – morcov, ceapă, păstârnac, pătrunjel, ardei gras, roșii, verdeață (de preferință leuștean).Operații pregătitoare:... Citeşte