Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 150 (8067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

“Health&Greenspace – Health – responsive planning and management of urban green infrastructure – Planificarea și gestionarea responsabilă a spațiilor urbane verzi”, faza de implementare, cod 5584, cofinanțat de Uniunea Europeană - Programul de cooper

Municipiul Suceava a implementat, împreună cu Municipalitatea Districtului 12 Budapesta (Hegyvidek), Ungaria – partener lider și orașele Messina - Italia, Tartu - Estonia, Poznan - Polonia, Espoo - Finlanda, Limerick - Irlanda, Santa Pola - Spania şi Breda - Olanda proiectul „Health&Greenspace – Health - responsive planning and management of urban green infrastructure – Planificarea şi gestionarea responsabilă a zonelor urbane verzi”.

Proiectuleste cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului de cooperare interregională URBACT III, Prioritatea 1  Promovarea dezvoltării urbane integrate și durabile, Obiectivul specific 1.1.2 Promovarea dezvoltării urbane durabile integrate.

Prima fază a proiectului,și anume faza de dezvoltare, s-a desfășurat în perioada 2 septembrie 2019 – 2 martie 2020, fiind elaborate Studiul de Referință şi Aplicația pentru faza de implementare. Faza a doua a proiectului, faza de implementare,s-a desfășurat în perioada  27.05.2020 – 07.08.2022.

Ca răspuns la diferitele riscuri pentru sănătate legate de urbanizarea rapidă și densificarea orașelor, proiectul „Health&Greenspace – Health - responsive planning and management of urban green infrastructure – Planificarea şi gestionarea responsabilă a zonelor urbane verzi” urmărește să susțină și să îmbunătățească infrastructura ecologică urbană de calitate special concepută pentru oferirea de beneficii pentru sănătate și bunăstare. Scopul este de a promova planificarea și gestionarea responsabilă a zonelor urbane verzi din întreaga Europă.

Obiectivele Municipiului Suceavaîn cadrul proiectului:

- identificarea și obținerea unei mai bune cunoașteri a soluțiilor identificate de orașele partenere pentru a le adapta la realitățile locale;

- încurajarea participării cetățenilor la proiectele municipalității;

- folosirea exemplului de bune practici pentru a dezvolta Planul local de acțiune și pentru a  asigura finanțarea pentru punerea în aplicare a acțiunilor cuprinse în acest plan.

Pe baza schimbului de experiență și a bunelor practici identificate, fiecare oraș a realizat în faza de implementare (a doua fază a proiectului) Planul de Acțiune privindplanificarea şi gestionarea responsabilă a infrastructurii ecologice urbane.  Planurile de acțiune includ măsuri de susținere, planificare, proiectare și întreținere a infrastructurii verzi, măsuri vizând activități sociale, precum și diverse politici care vizează intervențiile asupra infrastructurii ecologice urbane.

Scopul principal în timpul elaborării Planului Local de Acțiune a fost identificarea exemplelor de bună practică din partea partenerilor din proiect care ar putea fi transferate și reproduse în orașul Suceava. Împreună cu membrii Grupului Local Urbact, Municipiul Suceava a proiectat un număr de acțiuni asociate cu gestionarea zonelor verzi din mediul urban. Acțiunile din Planul Integrat de Acțiune includ, printre altele: reabilitarea zonelor defavorizate și conversia acestora în zone verzi, intervenții în infrastructura ecologică care sprijină mersul pe jos, crearea de locuri de joacă noi şi facilități în aer liberpentru activitățile sportive, reabilitarea zonelor verzi din fiecare cartier al orașului, acțiuni de sensibilizare a cetățenilor privind protecția mediului și alte acțiunile conexe, care pot contribui la îmbunătățirea calității vieții.

Bugetul total al proiectuluieste de 51.671,54 euro, din care 7.945,60 de euro este bugetul pentru prima fază - faza de dezvoltare.

Durata de implementarea proiectului: 02.09.2019 – 07.08.2022 (faza de dezvoltare şi faza de implementare). 

Locul de desfăşurare:Municipiul Suceava.

Pentru informaţii suplimentare despre derularea proiectului, vă rugăm contactaţi pe:

dl. Dan Dura – Coordonator de proiect

tel.+(40)0230.212.696 int. 117,

fax +(40)0230.520.593,

e-mail: dandura@primariasv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Health&Greenspace – Health – responsive planning and management of urban green infrastructure – Planificarea și gestionarea responsabilă a spațiilor urbane verzi”, faza de implementare, cod 5584, cofinanțat de Uniunea Europeană - Programul de cooper.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Health&Greenspace – Health – responsive planning and management of urban green infrastructure – Planificarea și gestionarea responsabilă a spațiilor urbane verzi”, faza de implementare, cod 5584, cofinanțat de Uniunea Europeană - Programul de cooper0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei