Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 21 (7938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă finalizare proiect „EXTINDERE ȘI MODERNIZARE ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 VATRA DORNEI”, COD SMIS 122758

UAT MUNICIPIUL VATRA DORNEI, cu sediul în Municipiul Vatra Dornei, Strada Mihai Eminescu nr. 17, Județul Suceava, cod poștal 725700, a semnat Contractul de finanțare nr. 4120 în data de 25.04.2019 pentru proiectul cu titlul  „EXTINDERE ȘI MODERNIZARE ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 VATRA DORNEI”, COD SMIS 122758, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10. Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.

Valoarea totală a proiectului este de 7.284.927,95 lei, din care finanțarea nerambursabilă este in sumă de 7.134.562,63 lei.

                Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 - 2020 este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program în Regiunea de Dezvoltare Nord - Est este Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord – Est.

Obiectivul general al proiectului constă indezvoltarea învățământului gimnazial obligatoriu în Municipiul Vatra Dornei prin crearea unei oferte educaționale de bună calitate de natură a asigura condițiile inițiale necesare atingerii unei rate mai mare de absolvire precum și la creșterea posibilităților de a accesa niveluri superioare de educație.

Obiectivul propus a venit in sprijinul realizării obiectivului specific 10.1. al Axei Prioritare 10 din POR 2014-2020, în sensul că prin atingerea lui, învățământul obligatoriu se va situa pe un prag de calitate superior, va deveni mai atractiv pentru elevi, cu implicații deosebite in participarea acestora la proces, reducerea abandonului școlar și mai ales a părăsirii timpurii a școlii.        

        Obiectivele specifice ale proiectului

  1. Îmbunătățirea și punerea in valoare a infrastructurii educaționale
  2. Dotarea spatiilor din cadrul spațiului de învățământ cu utilaje și echipamente specifice moderne necesare derulării activității educaționale
  3. Eficiență și eficacitate în implementarea proiectului prin asigurarea unui management adecvat atât in ceea ce privește implementarea proiectului, cât si a asigurării sustenabilității investiției

Perioada de implementare a proiectuluia fost de 46 luni, respectiv între data 05.04.2018 și data 31.01.2022, aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

UAT MUNICIPIUL VATRA DORNEIanunță finalizarea activităților proiectului„EXTINDERE ȘI MODERNIZARE ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 VATRA DORNEI”, COD SMIS 122758, derulat începând cu data de 05.04.2018 în Municipiul Vatra Dornei, Strada Unirii, nr. 58, județul Suceava, România în baza Contractul de finanțare 4120 din 25.04.2019.

Printre rezultatele proiectului se numără :

        1.     S-a reabilitat si modernizat Școala Gimnazială nr. 2, clădire aparținând UAT Municipiul Vatra Dornei

        2.  Rezultatele aferente Obiectivului 2 s-au materializat prin achiziția și montajul echipamentelor necesare asigurării funcționării obiectivului, precum si a dotărilor propuse prin documentația tehnică, precum și a activelor necorporale.

        3.     Rezultatele aferente Obiectivului 3, sunt materializate prin achiziția contractelor de prestări servicii de natură a asigura un management de calitate pentru proiect coerent, un flux financiar coerent precum si încadrarea tuturor acțiunilor in prevederile legislative in vigoare și cele specifice programului de finanțare.

        4.    Capacitatea infrastructurii de educație care beneficiază de sprijin – școlar: infrastructura educațională pentru învățământ general obligatoriu (scoli I-VIII, inclusiv nivelul clasei pregătitoare).

Impactul proiectului este de natură a creste calitatea vieții in zona și implicit stoparea fenomenului de migrației cu consecințe pozitive in menținerea sporului natural de creștere, precum și in reducerea presiunii sociale ce ar putea fi generată în viitor de raportul nefavorabil intre persoanele in vârstă și persoanele apte de muncă, fapt ce va genera stabilitate demografică in Municipiul Vatra Dornei, cu impact direct asupra creării posibilităților de dezvoltare economică și socială corespunzătoare.

 Perioada de implementare a proiectuluia fost de 46 luni, respectiv între data 05.04.2018 și data 31.01.2022, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 

MUNICIPIUL VATRA DORNEI

Date de contact beneficiar

 

MUNICIPIUL VATRA DORNEI, telefon 0230 375229, E-mail: primaria@vatra-dornei.ro

 

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

 

www.inforegio.ro     I   facebook.com/inforegio.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicat de presă finalizare proiect „EXTINDERE ȘI MODERNIZARE ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 VATRA DORNEI”, COD SMIS 122758.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comunicat de presă finalizare proiect „EXTINDERE ȘI MODERNIZARE ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 VATRA DORNEI”, COD SMIS 1227580.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei