Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 216 (7828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

Finalizare proiect „Analiza interrelației dintre microbiota intestinală și gazdă cu aplicații în prevenția și controlul diabetului de tip 2”

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava(USV) anunță finalizarea implementării proiectului „Analiza interrelației dintre microbiota intestinală și gazdă cu aplicații în prevenția și controlul diabetului de tip 2”, cod SMIS 105065. Proiectul a fost implementat pe o durată de 60 de luni, în perioada 16.09.2016 – 15.09.2021, în localitatea Suceava. 

Proiectul finanţat în baza contractului cu nr. 120 din 16.09.2016 a avut o valoare totală de 9.331.538 de lei, din care 7.073.724,70 lei cofinanțarea Uniunii Europene (FEDR). Contractul a fost încheiat cu Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare în calitate de Organism Intermediar pentru Cercetare, în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Proiectul și-a propus și îndeplinit 5 obiective științifice principale: determinarea profilului microbiotei pacienților cu diabet tip 2 folosind tehnicile moderne şi inovatoare de metagenomică cantitativă; testarea de microorganisme probiotice specifice în prevenirea și controlul diabetului de tip 2, folosind studii clinice dublu-orb, randomizate, controlate cu placebo; investigarea mecanismelor fiziologice, metabolice, celulare și moleculare prin care probioticele acționează pentru a preveni și ameliora diabetul de tip 2; elaborarea protocolului și a unui prototip de produs probiotic care va fi utilizat în prevenirea și controlul diabetului de tip 2; dezvoltarea şi elaborarea unui protocolul clinic pentru transplant de microbiotă intestinală în gestionarea/controlul diabetului de tip 2.

Investiția a contribuit la crearea unui nou Laborator de metagenomică și biologie moleculară, susținerea unui număr de 3 noi cercetători (echivalent normă întreagă) în cadrul USVși atragerea unui specialist cu competențe avansate din străinătate angajat în proiect, dezvoltarea a 5 parteneriate în domeniul sanitar și al industriei alimentare, depunerea a 2 cereri de brevete de invenție și a 4 proiecte în cadrul competițiilor Programului cadru al UE Orizont 2020 sau alte programe internaționale precum și la publicarea a 13 lucrări științifice și a unei cărți de specialitate.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Date contact beneficiar:Rector Prof.univ.dr.ing. Valentin POPA

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Str. Universității nr. 13, Suceava 720229,

Telefon: 0230216147, int. 503 Fax: 0230/520 080, e-mail: rectorat@usv.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finalizare proiect „Analiza interrelației dintre microbiota intestinală și gazdă cu aplicații în prevenția și controlul diabetului de tip 2”.
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finalizare proiect „Analiza interrelației dintre microbiota intestinală și gazdă cu aplicații în prevenția și controlul diabetului de tip 2”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei