Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 175 (7787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

EXTINDERE CONSTRUCȚIE PENSIUNE TURISTICĂ, AMENAJARE CĂI DE ACCES

S.C. CORINETTE S.R.L., adresa localitatea Frasin, oraş Frasin, nr. 701, judeţul Suceava, a semnat Contractul de finanțare în data de 08.08.2018 pentru proiectul „EXTINDERE CONSTRUCȚIE PENSIUNE TURISTICĂ, AMENAJARE CĂI DE ACCES”, cod SMIS 109472, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 2 - Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

 

Valoarea totală a proiectului este de 1.272.804,97 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 861.423,64 lei.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 - 2020 este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este Agenția pentru Dezvoltare Regionala Nord – Est.

 

Obiectivul general

Bucovina reprezintă o sinteza a varietății, armoniei și frumuseții peisajelor românești, cu munți, podișuri, dealuri, câmpii, văi, râuri și lacuri, cu pădurile sale, cu faună și floră, motiv pentru care viziunea Solicitantul, prin scopul său de a exista pe această piață ca element activ în dezvoltarea turismului în ținutul Bucovinei, zonă ce înglobează pagini de istorie, tradiții și obiceiuri străvechi, monumente unice și meșteșuguri specifice, ctitorii medievale care atestă o permanentă spirituală și istorică a locuitorilor acestor meleaguri, stabilește obiectivul general al proiectului și dorește a se alătura acelor actori capabili de a asigura servicii turistice de cea mai bună calitate. Astfel este necesară crearea condițiilor și direcțiilor de acțiune, mai exact extinderea și modernizarea Pensiunii turistice Daiana și dezvoltarea unor activități cu caracter inovativ de natură a da turistului care se cazează aici confortul și satisfacția ce-l va face să revină.

 

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Extinderea și modernizarea pensiunii turistice Daiana, existentă deja, care va consta atât în extinderea zonei de cazare, cât și în crearea de facilități suplimentare. Prin urmare, aceasta va căpăta aspectul unei structuri de cazare moderne, armonioase și echilibrate.

2. Dezvoltarea compartimentului de resurse umane, adaptat la cerințele turismului modern, orientate spre asigurarea confortului clientului. Se propune angajarea a două persoane noi care se vor adăuga la persoana deja angajată, din care una va fi angajată din categoria persoanelor defavorizate.

3. Achiziționarea unor servicii de natură a garanta implementarea proiectului în condiții de performanţă. Serviciile sunt absolut necesare pentru corecta implementare a proiectului.

Perioada de implementare a proiectuluia fost de 57 luni, respectiv între data 14.11.2016 și data 31.07.2021, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

S.C. CORINETTE S.R.L. anunță finalizarea activităților proiectului„EXTINDERE CONSTRUCȚIE PENSIUNE TURISTICĂ, AMENAJARE CĂI DE ACCES”, cod SMIS 109472,derulat începând cu data de 08.08.2018 în localitatea Frasin, oraş Frasin, strada OBREJA - lângă biserică, judeţul Suceava, România, în baza Contractul de finanțare 2766 din 08.08.2018.

 

Printre rezultatele proiectului se numără:

1. Dezvoltarea activităţii prin extinderea şi modernizarea pensiunii turistice DAIANA - Extinderea propusă formată din următoarele zone funcţionale: zonă de cazare prin realizarea/recompartimentarea a 3 noi camere de cazare, mărind capacitatea pensiunii turistice la 15 unităţi de cazare. Au fost create servicii de cazare suplimentare: zonă de relaxare: cu prezenţa unui bazin de înot, hammam şi saună şi respectiv achiziţionare de dotări şi echipamente necesare (inclusiv dotări pentru persoane cu dizabilităţi). Pentru amenajarea terenului din jurul pensiunii s-a realizat o parcare cu 15 locuri împreună cu zone de trotuare pietonale şi spaţii verzi. În ceea ce priveşte lumina, s-au folosit trei sisteme de lumini, lumină ambientală, constituită din lumina lămpilor cu panouri fotovoltaice.

2. Dezvoltarea resursei umane a societății, atât numeric, cât și din punct de vedere profesional - au fost angajate 2 persoane pentru funcţia de administrator pensiune și respectiv cameristă. La angajare au fost respectate cerințele referitoare la egalitatea de șanse, urmărindu-se în măsura în care va fi posibil o împletire a experienței cu tinerețea;

3. Eficiență în implementarea proiectului - a fost contractat un serviciu de proiectare care va coordona realizarea investiţiei (chiar dacă reglementările programului de finanțare nu solicită acest lucru) astfel încât a fost garantată calitatea construcției, precum și un serviciu de consultanță care va sprijini solicitantul atât în perioada de elaborare a Cererii de finanțare, cât și ulterior în asigurarea managementului contractului de execuție; au fost contractate de asemenea servicii de audit, dirigenție de șantier, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi publicitate (un contract cu presa locală şi un contract de furnizare materiale de publicitate - placa permanentă).

Date de contact beneficiar
S.C. CORINETTE S.R.L.,  telefon :  0755 106 686,
e-mai :daianaproiect@yahoo.com
Administrator : IANOVICI MARIANA LILIANA
 

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului EXTINDERE CONSTRUCȚIE PENSIUNE TURISTICĂ, AMENAJARE CĂI DE ACCES.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EXTINDERE CONSTRUCȚIE PENSIUNE TURISTICĂ, AMENAJARE CĂI DE ACCES0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei