Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2020 - Anul XXV, nr. 250 (7555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde să cauți idei pentru decorarea camerei celor mici

În epoca internetului este foarte ușor să găsiți idei pentru a decora o cameră de copii. Fie că vă pregătiți de marea venire a unui copil în viața voastră, fie că este timpul să redecorați, în rândurile următoare veți găsi câteva idei și locuri care vă vor oferi un punct de plecare.

Când vine vorba de a pune în practică idei creative pentru camere pentru copii, obiectivele pot varia: s-ar putea să doriți mai mult depozit de jucării, o mai bună organizare, să încurajați un hobby preferat, să facilitați temele sau pur și simplu să decorați un spațiu anost.

Următoarele idei de dormitor pentru copii arată că orice spațiu are potențialul de a se transforma datorită decorațiunilor accesibile, a mobilierului, vopselei și - cel mai important – al creativității. Indiferent dacă estetica pe care o preferați este fantezistă și îndrăzneață sau pur și simplu simplă, pentru camerele pe care copiii le vor prețui luați în considerare aceste idei de camere pentru băieți și fete care vor transforma cu totul orice spațiu și vor uimi generația mai tânără.

 

Încurajează joaca

Nu contează câte jucării îi cumpărați, atât timp cât nu are pe unde să le arunce. Evident că ne referim la o suprafață suficientă pentru actul jocului. Este uimitor câte gânduri creative se nasc chiar la firul covorului. Acesta poate deveni orice: pistă de aeroport, suprafață ideală pentru a construi o casă pentru setul de păpuși sau pur și simplu locul în care foile se colorează în succesiune rapidă.

Grijile cu privire la dezordine ar trebui să dispară. Pentru asta aveți la dispoziție spații de depozitare care se integrează inteligent în mobilierul camerei. Bucuria celor mici trebuie să primeze. Nu le-o răpiți printr-o amenajare defectuoasă a mobilei și decorațiunilor.

 

Oferă-i cât mai multă lumină naturală

Este lesne de înțeles de ce lumina este benefică în orice cameră. Cea naturală are un efect pozitiv atât asupra copiilor, cât și asupra adulților. Practic acest sfat este un 2-in-1. Ferestrele de mari dimensiuni sunt cea mai bună alegere. Dacă nu le ai la dispoziție (până la urmă cine poate alege să-și schimbe ferestrele în ceva mai mare, fără a face un deranj considerabil?), decorează camera în culori deschise și folsește-te de oglinzi pentru a oferi senzația de spațiu.

Fiind vorba de o cameră de copii, poți alterna diferite nuanțe de culori deschise. Galbenul este jovial, albastrul deschis este calmant, iar o nuanță mai deschisă de gri nu trebuie exclusă.

 

Pune accent pe creativitate

Formele și culorile joacă un rol foarte important în viața copilului tău. Creativitatea este una dintre cele mai de preț trăsături, iar aceasta trebuie încurajată. Desenul, pictura, construitul cu ajutorul formelor, muzica sunt lucruri pe care copilul tău merită să le încerce.

Îl poți încuraja punându-i la dispoziție toate lucrurile de care are nevoie pentru a-și descoperi latura artistică. De asememea, îl poți încuraja indirect prin lucrurile pe care le vede în fiecare zi. Expunerea creațiilor sale este una dintre cele mai bune metode. Opțional, poți recurge la câteva stickere de perete pentru a-l încuraja să facă primul pas în această direcție.

Evident că nicio activitate nu trebuie forțată asupra unui copil. Cele mai bune rezultate apar atunci când lucrurile sunt făcute cu pasiune. Camera sa poate juca un rol important ca inspirație. Tu te vei ocupa de amenajare și de decorare, mai departe vei observa dacă toate acestea funcționează, iar copilul tău descoperă noi pasiuni.

 

Ține cont de teme

Aceasta este partea care contravine bucuriei oricărui copil. Temele întrerup orele de joacă, cauzează stres și demotivează. Ai putea totuși să te asiguri că mediul este cât mai plăcut, astfel încât timpul petrecut rezolvând exerciții și scriind texte să fie cât mai mic.

Asigură o suprafață cât mai minimalistă, care să nu distragă atenția celor mici. Aceasta trebuie să fie ușor de curățat, iar toate lucrurile care ar putea rămâne pe ea trebuie să își găsească locul în sertare ușor de accesat.

 

Spații inteligente pentru depozitare

Am lăsat la urmă spațiile destinate depozitării pentru a readuce aminte faptul că cei mici au nevoie de cât mai mult spațiu. Indiferent de cât de mică sau mare este camera lor, le poți oferi și mai mult spațiu. Alege un pătuț cu depozitare inclusă. Vrei să decorezi cu tabureți? Și aceștia pot include spații destinate depozitării.

Alege o compartimentare inteligentă pentru dulăpiorul său de haine. Determină care sunt locurile în care sunt ținute jucăriile, instrumentele de scris și de colorat, hăinuțele, dar și lucrurile pe care le folosește afară.

 

În cele din urmă, totul este vizual

Cred că am scris suficient de mult, este timpul să te inspiri din imagini. De regulă, cea mai bună sursă de inspirație este Pinterest. Rețeaua socială îți permite să păstrezi ideile într-o colecție personală, pe care să o pui în practică în camera celor mici. Și dacă tot ești pe Pinterest, nu te opri doar la camera copiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde să cauți idei pentru decorarea camerei celor mici.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde să cauți idei pentru decorarea camerei celor mici5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei