Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 214 (7215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Remaniere respinsă

Preşedintele Iohannis a refuzat numirea noilor miniştri, printre care se număra şi Alexandru Băişanu

Președintele Klaus Iohannis a anunţat ieri că respinge remanierea cerută de premier, spunând că o consideră nepotrivită, refuzând numirea noilor miniştri propuşi de Viorica Dăncilă, printre care se număra şi liderul ALDE Suceava, Alexandru Băişanu, propus pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

"Am primit o corespondenţă de la doamna prim-ministru. Doamna prim-ministru îmi cere o remaniere guvernamentală, îmi solicită eliberarea din funcţie a unor miniștri interimari și numirea a şase miniștri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită și o refuz clar", a spus Klaus Iohannis.

Președintele cataloghează solicitarea șefului Executivului drept neconstituţională și îi cere premierului să meargă în Parlament pentru validare.

"Acum doamna prim-ministru vine a treia oară cu o astfel de solicitare. Doamna prim-ministru vă spun acum direct și public: trebuie să vă prezentaţi în faţa Parlamentului României cu o solicitare de validare a Guvernului dumneavoastră, altfel lucrurile nu se pot rezolva. Această nouă solicitare pe care o refuz vine cu o noutate. Este neconstituţională fiindcă între timp este foarte clar - anunţat și public și în scris că ALDE a părăsit coaliţia de guvernare. Nu încape nici o îndoială. Guvernul trebuie să meargă în faţa Parlamentului. Se vede că doamna prim-ministru se teme", a mai spus Iohannis.

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Ștefan-Alexandru Băișanu, liderul ALDE Suceava, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului şi Ion Cupă la Ministerul Energiei.

De asemenea, șeful Executivului a declarat că trimite și noi propuneri de miniștri pentru portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne, unde l-a nominalizat pe Dan Chirilă, la Educaţie, unde o propune pe Camelia Gavrilă, și pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Iohannis a refuzat numirea noilor miniştri, printre care se număra şi Alexandru Băişanu.
 Vizualizări articol: 1643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Iohannis a refuzat numirea noilor miniştri, printre care se număra şi Alexandru Băişanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei copt Dacă ne place mult friptura cu usturoi, dar nu vrem să mirosim foarte neplăcut după masa copioasă, acest sos este o variantă preferabilă. Durează un pic mai mult pregătirea, dar ce iese este savuros și ușor de făcut în câteva minute.Avem... Citeşte