Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 207 (7208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul a adoptat proiectul pentru înființarea Muzeului Național de Istorie al Holocaustului

Senatul a adoptat, ieri, proiectul de lege privind înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România, care se va afla în subordinea Institutului de Cercetare, informează MEDIAFAX.

Senatorii au adoptat inițiativa cu 89 voturi ,,pentru'' și o abținere'.

''Inițiativa legislativă are ca obiect de reglementare înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România, instituție publică de importanță națională cu personalitate juridică în subordinea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România ,,Ellie Wisel''. Muzeul are ca scop prezentarea și promovare istoriei culturii și tradițiilor comunităților evreiești din România protejarea memoriei victimelor holocaustului, precum și combaterea antisemitismului.'', se arată în raportul Comisiei pentru Cultură și Media.

Silviu Vexler, Preşedinte al Comisiei de Etică şi Mediere (Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România) a declarat că proiectul de lege reprezintă o obligație a statului român.

''Proiectul de lege de astăzi îndeplinește, în primul rând, o obligație asumată de statul român, în anul 2004, odată cu adoptarea Raportului Comisei Internaționale pentru studierea Holocaustului din România. Cred că proiectul instituie cardul necesar pentru funcționarea viitorului muzeu, care sunt convins, că va fi un motiv de mândrie pentru țară, atât în plan național, cât și internațional.'', a afirmat acesta.

,,Patrimoniul Muzeului se compune din condiții de piese și documente, constituite în colaborare cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România, ,,Ellie Wiesel'' și Federația Comunităților Evreiești din România- Cultul Mozaic, cu alte instituții publice sau private, din țară și din străinătate, precum și din piese provenind din transferuri, donații, și achiziții, conform legii'', prevede proiectul de lege.

Muzeul, în colaborare, va prelua și documentele de arhivă de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, a mai precizat Vexler.

Ministerul Culturii și Identității Naționale, dar și Comisia pentru Cultură au susținut adoptarea proiectului.

,,Am fi dorit ca proiectul legislativ să fie ceva mai complet, în sensul că am fi dorit ca muzeul să fie creat în subordinea Ministerului de Cultură și nu neapărat al Institutului de Cercetare, pentru a îi da mai multă vizibilitate și mai multă putere. Am fi dorit de asemenea, ca în curprindul legii să se menționeze și obligația unora dintre instituțiile centrale ale statului de a oferi un sediu acestui muzeu.'', a declarat senatorul Vlad Alexandrescu.

Senatul a adoptat proiectul de lege pentru înființarea Muzeului Holocaustului, în calitate de Cameră sesizată, inițiativa urmând să ajungă la Camera Deputaților, care va avea rol de for decizional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a adoptat proiectul pentru înființarea Muzeului Național de Istorie al Holocaustului.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul a adoptat proiectul pentru înființarea Muzeului Național de Istorie al Holocaustului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vinete cu legume, preparat de post ( imam bayaldî) Este o mâncare de post extrem de gustoasă, ușor de făcut și care valorifică perfect legumele proaspete de sezon. Este de origine turcească preparatul, dar la noi se pregătește curent în Dobrogea, inclusiv în bucătăriile... Citeşte