Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 159 (7160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ministrul Muncii, întrebat dacă sunt bani pentru pensii: Nu răspund cu da sau nu

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, la Târgu-Jiu, că nu poate răspunde cu da sau nu la întrebarea dacă sunt bani la buget pentru plata pensiilor „din respect pentru părinții și bunicii noștri”, informează MEDIAFAX. El a spus că în trimestrul doi din 2019 s-a înregistrat un excedent la fondul de pensii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, într-o conferință de presă organizată la Târgu-Jiu, că în trimestrul doi al anului excedentul la fondul de pensii este de 218 milioane de lei. Întrebat dacă sunt bani pentru plata pensiilor, ministrul a spus că acest subiect merită o discuție serioasă, astfel încât nu poate răspunde cu da sau nu.

„Nu răspund cu da au nu. Pot spune da simplu, dar eu zic că merită o discuție foarte serioasă acest subiect. Am explicat și nu o să obosesc să explic foarte clar, din respect pentru părinții și bunicii noștri, cum le spun eu, pentru că au nevoie, din partea autorităților să aibă această siguranță a zilei de mâine, așa cu pensiile încă mici pe care le avem în România. Suntem în situația în care, în 2017, am avut un deficit la fondul de pensii de aproximativ 18 miliarde de lei. Suntem în situația în care în 2018, deficitul a scăzut extrem de mult, spre 4,2 miliarde lei. Am spus eu la un moment dat, spre zero. E un salt foarte mare, de la 18 la 4, de aceea mi-am permis această comparație. Suntem în situația, într-adevăr, în care în primul trimestru al anului 2019 încă avem deficit la pensii, dar iată că excedentul pe trimestrul doi deja este de 218 milioane de lei, deci ușor ușor crește aici”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul a precizat că în România 6% din PIB se folosește pentru plata pensiilor, cu mult sub media înregistrată în Uniunea Europeană.

„Suntem în situația în care cu peste 300 de miliarde a crescut Produsul Intern Brut al României, din 2016 până în prezent. În acest an, Produsul Intern al României atinge valoarea de o mie de miliarde, peste o mie de miliarde, 1031 chiar. E premieră pentru România să avem peste o mie de miliarde de euro Produsul Intern Brut al României. Mai mult de atât, suntem în situația în care 6% din Produsul Intern Brut se folosește pentru plata pensiilor, ori media Uniunii Europene e aproape de 13, deci noi suntem de două ori sub media Uniunii Europene. Toate aceste cifre, coroborate cu estimările de creșteri pe viitor ale Produsului Intern Brut, ne îndreptățesc să credem, și mai ales ceea ce s-a întâmplat 2017-2018. Am avut parte de declarații iresponsabile, le-am spus eu, din partea colegilor din opoziție, care spuneau că nu o să mai plătim pensile și salariile chiar din 2017. Ori acest lucru nu s-a întâmplat”, a spus ministrul Muncii.

Legea privind sistemul public de pensii a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis. Aceasta prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând cu 1 septembrie 2019 și încheind cu 1 septembrie 2021. Șeful statului a declarat că înainte de a promulga Legea pensiilor a discutat cu premierul Viorica Dăncilă care l-a asigurat că a fost făcută o analiză și există bani pentru majorările de pensii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Muncii, întrebat dacă sunt bani pentru pensii: Nu răspund cu da sau nu.
 Vizualizări articol: 996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Muncii, întrebat dacă sunt bani pentru pensii: Nu răspund cu da sau nu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei