Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 123 (7124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Societatea Naţională de Medicina Familiei: Trebuie acordat tuturor medicilor accesul la fonduri

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) transmite, după ce Guvernul a anunțat lansarea unui program de finanţare a cabinetelor medicale sub formă de granturi pentru cabinetele de medicina de familie din rural, că trebuie acordat tuturor medicilor accesul la fonduri, informează MEDIAFAX.

"Medicii de familie salută inițiativa Guvernului privind lansarea unui program de finanţare a cabinetelor medicale sub formă de granturi de până la maxim 200.000 euro pentru cabinetele de medicina de familie din rural. În acelaşi timp, însă, ei au îndoieli cu privire la posibilităţile practice de implementare a măsurii în termenul şi condiţiile prezentate, temându-se că Programul <O comună – o ambulanţă> lansat săptămâna trecută este doar o declaraţie politică efemeră inaplicabilă deocamdată. În numele medicilor din reţeaua de asistență medicală primară, Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) îşi arată disponibilitatea de a realiza împreună cu funcţionarii guvernamentali o variantă de finanţare echitabilă şi aplicabilă pentru investiţii la nivelul cabinetelor de medicină de familie din întreaga țară", transmite Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), într-un comunicat de presă.

Membrii Societății spun că trebuie acordat tuturor medicilor accesul la fonduri, nu doar celor din mediul rural, în strânsă legătură cu prioritățile de investiții specifice fiecărui cabinet de medicina de familie.

„Medicina primară este ramura care se adresează întregii populaţii şi reprezintă astfel un sector de siguranţă naţională. În aceste condiţii, considerăm că ar trebui găsit cadrul legal ca astfel de scheme de finanţare să fie posibile cât mai repede, pentru a nu se pierde fondurile disponibile dedicate medicinei de familie”, a declarat Dina Mergeani, preşedinte SNMF.

Medicii de familie aşteaptă o reacţie concretă din partea autorilor Programului „O comună – o ambulanţă” pentru a demonstra că propunerile lor sunt planuri concrete și nu doar promisiuni electorale.

„Am avut, în ultimul an, experienţe de colaborare deschisă şi eficientă cu autorităţile statului dar şi situaţii în care am fost parteneri de discuţii doar cât am fost prezenţi în auditoriu. De exemplu, mai aşteptăm şi acum de la ministrul Finanţelor Publice, dl Eugen Teodorovici, să stabilească întalnirea la discuții cu privire la lista cu cele 10 măsuri favorabile pentru medicina de familie, conform promisiunii făcute public în cadrul Conferinței Medicilor de Familie din București în martie 2019 ”, a declarat Dina Mergeani, preşedinte SNMF.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Societatea Naţională de Medicina Familiei: Trebuie acordat tuturor medicilor accesul la fonduri.
 Vizualizări articol: 1495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Societatea Naţională de Medicina Familiei: Trebuie acordat tuturor medicilor accesul la fonduri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare bătrânească de cartofi cu leurdă (de post) Este foarte uşor de făcut, dar foarte gustoasă. Nu se recomandă a se consuma seara, pentru că dimineaţă vom mirosi foarte puternic a usturoi. Dacă această mâncare delicioasă este consumată în timpul zilei, problema mirosului neplăcut... Citeşte