Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 41 (7042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rolul si importanta jucariilor asupra dezvoltarii bebelusului

Incepand chiar cu primele saptamani de viata, orice bebelus are nevoie de elemente care sa ii stimuleze atentia si interesul. Inainte de a invata sa apuce obiecte sau sa se ridice, bebelusul va tinde sa aprecieze mai mult lucrurile pe care le poate urmari sau asculta. Culorile vii, formele inedite si sunatorile sunt elementele lui favorite.

Ce jucarii sunt potrivite pentru nou nascuti?

In primele saptamani, vederea bebelusului este destul de slaba si se fixeaza pe lucruri care sunt situate la 20-35 de cm de ochi. Este atras de fata umana, iar la o luna o poate recunoaste chiar pe cea a mamicii, insa se bucura la fel de mult si poze sau desene de fete umane.

Motivele cu contraste puternice si culorile aprinse reusesc sa ii captiveze cel mai bine atentia, intrucat pe acestea le si vede cel mai usor. Incepe sa aprecieze sunete si muzica linistita, interesul fiindu-i starnit in mod special de obiectele care se misca incet si care produc un sunet usor.

Jucariile mobile

O jucarioara miscatoare poate adauga o noua dimensiune viziunii orizontale a copilului asupra vietii. Este indicat ca, in calitate de parinte, sa optati pentru culori si modele contrastante. Cei mai multi dintre micuti sunt atrasi de mobile care canta sau care se misca, motiv pentru care observam adesea jucarii mobile atasate de leagan. Conform statisticilor, un bebelus tinde sa priveasca cu 80% din timp spre dreapta, ceea ce inseamna o jucarie agatata deasupra sau in stanga nu ar fi chiar de cea mai mare utilitate.

Carti cu poze viu colorate

Categoria de carti bebelusi destinata nou nascutilor care sunt gata sa exploreze lumea inconjuratoare sunt printre primele jucarii cu care orice copil ar trebui sa ia contact. Acestea sunt carticele moi, cu poze sau modele usor de observat, confectionate in mod special pentru copii. Sunt ideale pentru dezvoltarea simtului tactil si atrag atentia prin sunetele produse la atingere.

Carusel pentru patut

Bebelusul adora muzica blanda si armonioasa, astfel ca ei sunt incantati de prezenta unui unui carusel atasat de patut, pe care sa il poata privi cum se misca si pe care sa il asculte, iar dupa o vreme se va obisnui sa-i priveasca timp de cateva minute inainte de a adormi.

Un carusel care va sta agatat deasupra patutului ofera multe momente de placere, mirare si relaxare celui mic. Poate parea ca o mica minune pentru ochii si mintea lui, care ii va stimula curiozitatea, antrena privirea si il va calma.

Telefonul mobil de jucarie

Cu noul lor telefon mobil, bebelusii vor descoperi mici farame din universul magic al sunetelor, cifrelor si al jocului de rol. Tastand butoanele telefonului, vor fi emise diferite sunete, lumini si cateva cuvinte. Toate aceste functii vor contribui semnificativ la dezvoltarea multisenzoriala a micutului inca de la cea mai frageda varsta.

Magazinul online Dinoboutique.ro este atent la nevoile si evolutia unui copil inca din primele sale luni de viata. Punand un accent important pe dezvoltarea celui mic prin joc si joaca, pune la dispozitia parintilor o gama intreaga de jucarii, adecvata tuturor categoriilor de varsta. Atentia si creativitatea unui bebelus trebuie stimultate cat mai devreme, iar cum cea mai potrivita solutie este constituita de diverse activitati interactive, prin intermediul jucariilor, cei mici invata sa ia contact cu educatia si dezvoltarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rolul si importanta jucariilor asupra dezvoltarii bebelusului.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rolul si importanta jucariilor asupra dezvoltarii bebelusului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei