Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 37 (7038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vicepreședinte Colegiul Fizicienilor: Opt falși fizicieni lucrează în spitalele din România

Opt falși fizicieni lucrează în spitalele din România, spune vicepreședintele pe Moldova al Colegiului Fizicienilor Medicali din România, Marin Bodale, informează MEDIAFAX. Acesta susține că instituțiile abilitate au fost sesizate.

Vicepreședintele pe Moldova al Colegiului Fizicienilor Medicali din România, Marin Bodale, a declarat, ieri, că există opt fizicieni medicali falși care lucrează în spitale, majoritatea fiind în București, la spitale publice sau private.

”Au fost care au practicat și în Iași la Institutul Regional de Oncologie și s-au mutat anul trecut, dacă nu greșesc, la Spitalul Județean Bacău. Au fost angajați la Spitalul Județean Arad, la Spitalul Municipal Blaj, la spitalul orăşenesc Roșiorii de Vede. Sunt în mai multe spitale, nu numai într-un loc”, a afirmat Marin Bodale.

Potrivit acestuia, falșilor fizicieni le-a fost atrasă atenția, chiar din anii 2016 și 2017, să nu practice profesia de fizician medical fără o recunoștere sau să se adreseze intituțiilor abilitate pentru a obține codul de parafă.

„Nu au obținut nici unul dintre ei codul de parafă, iar o parte am sesizat conducerile spitalelor care i-au angajat, iar cei de la spital au creat posturi unicat dedicate pentru anumite persoane, de exemplu, fizician medical cu specialitatea de bioinginerie, care nu există. Bioinginerie care este o cu totul altă facultate, pregătește bioingineri, iar fizica medicală are alte specialități ca radioterapie, imagistică medicală, radiodiagnostică, laser medical, optică medicală, analiză medicală, dar nu în bioinginerie. Și au creat un astfel de post să poată veni o persoană pe bioinginerie. Noi am sesizat lucrurile astea în Consiliul Județean Bacău, Spitalul Județean Bacău, Direcția de Sănătate Publică Bacău, Ministerul Sănătății. Cei de la DSP, Ministerul Sănătății și Consiliul Județean nu ne-au trimis niciun răspuns, iar Spitalul Județean Bacău a spus că angajează pe cine vrea”, a afirmat vicepreședintele pe Moldova al Colegiului Fizicienilor Medicali din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepreședinte Colegiul Fizicienilor: Opt falși fizicieni lucrează în spitalele din România.
 Vizualizări articol: 1148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vicepreședinte Colegiul Fizicienilor: Opt falși fizicieni lucrează în spitalele din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei