Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 24 (7025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANRE: Prețurile la electricitate și gaze pentru consumatorii casnici sunt menținute până în 2022

Prevederile OUG 114/2018 și legislația secundară emisă de ANRE în aplicarea acesteia nu vor conduce la creșteri de prețuri la energia electrică și gazele naturale furnizate clienților finali casnici care optează pentru furnizarea în regim reglementat, până în 2022, informează MEDIAFAX.

Termenele aplicabile sunt perioada 01.03.2019 – 28.07.2022 pentru energia electrică și 01.01.2019 – 28.02.2022 pentru gazele naturale, precizează un comunicat al autorității.

În ceea ce privește clienții finali casnici de energie electrică și gaze naturale care au uzat de dreptul de eligibilitate, ANRE precizeaază că a pus la dispoziția acestora mai multe facilități menite să-i protejeze împotriva unor posibile practici comerciale incorecte. Astfel, clineții beneficiază de câte un instrument de comparare a prețurilor sau ofertelor-tip, destinat tuturor celor interesați să-și aleagă sau să-și schimbe furnizorul de energie electrică și/sau gaze naturale din piața concurențială, al căror scop este sa permită compararea preţurilor de furnizare şi a condiţiilor oferite de furnizori, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip. Acești clienți au și posibilitatea de a reveni din piața concurențială pe piața reglementată, în situația în care consideră că este mai avantajos.

În cazul energiei electrice, clientul casnic de energie electrică care dorește să revină din piața concurențială la serviciul universal se va adresa furnizorilor de ultima instanță din zona sa de rețea, având asigurat prețul avizat de ANRE.

În cazul gazelor naturale, clientul casnic are dreptul să revină la furnizarea reglementată și se poate adresa furnizorului care are această obligaţie, în vederea încheierii unui contract aferent furnizării gazelor naturale în regim reglementat la preţul de furnizare aprobat de ANRE.

Pentru a afla care este furnizorul de gaze naturale care are obligaţia să îi asigure furnizarea gazelor naturale în regim reglementat, clientul casnic se poate adresa furnizorului actual, care are obligaţia să îl informeze în acest sens.

Preţurile la care se realizează furnizarea gazelor naturale în regim reglementat sunt aprobate de ANRE, diferenţiat pentru fiecare furnizor si pentru fiecare categorie de clienţi stabilită în funcţie de modul de racordare la un obiectiv din sectorul gazelor naturale şi de consumul anual, şi sunt publicate de către fiecare furnizor pe pagina proprie de internet, mai arată autoritatea de reglementare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANRE: Prețurile la electricitate și gaze pentru consumatorii casnici sunt menținute până în 2022.
 Vizualizări articol: 955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANRE: Prețurile la electricitate și gaze pentru consumatorii casnici sunt menținute până în 20220.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei