Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 254 (6964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nou focar de pestă porcină și în județul Constanța. Au fost declarate deja 85 de focare în județ

Un nou focar de pestă porcină a fost descoperit în zona localității constănțene Peștera, autoritățile urmând să sacrifice toate animalele aflate într-o fermă izolată. În județul Constanța au fost declarate 85 de focare de pestă porcină africană, în peste 40 de localități, informează MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, Comitetul Local de Combatere a Bolilor la Animale (CLCB) a fost convocat ieri, de către prefectul județului, ca urmare a confirmării unui nou focar de pestă porcină africană în zona localității Mircea Vodă.

„Exploatația de 24 de porcine este izolată și, deși la momentul actual nu implică riscuri de transmitere în zonă, consideră specialiștii DSV, trebuie intervenit rapid pentru a fi evitată răspândirea virusului”, arată Prefectura Constanța într-un comunicat de presă.

În cadrul ședinței, membrii CLCB au votat pentru sacrificarea animalelor, măsură care a fost acceptată și de către proprietarul porcinelor.

„Cum porcii sunt înregistrați în unitatea administrativ-teritorială Mircea Vodă, dar localizarea fizică a acestora este pe raza comunei Peștera, autoritățile celor două localități vor colabora cu specialiștii DSV astfel încât operațiunea de sacrificare și îngropare a celor 24 de porci să se desfășoare rapid și fără urmări nedorite”, mai arată reprezentanții Prefecturii Constanța.

În consecință, acțiunea a fost începută vineri, de către o echipă comună formată din reprezentanți ai DSVSA și autorități publice locale.

Până în prezent, în județul Constanța au fost declarate 85 de focare de pestă porcină africană, în peste 40 de localități, la porcii domestici, dar și trei cazuri la mistreți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nou focar de pestă porcină și în județul Constanța. Au fost declarate deja 85 de focare în județ.
 Vizualizări articol: 1772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nou focar de pestă porcină și în județul Constanța. Au fost declarate deja 85 de focare în județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei