Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 252 (6962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Brăiloiu: Depăşirea cantităţii de muniţie prevăzută de lege va fi considerată contravenţie

Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Liviu Brăiloiu, a declarat, ieri, că este necesar ca deţinerea unei cantităţi mai mari de muniţie decât cea prevăzută de lege să fie considerată o contravenţie, nu o infracţiune, cum este considerată fapta în prezent, nefiind un pericol social, informează MEDIAFAX.

„Legislaţia e puţin învechită la noi şi trebuie armonizată cu cea europeană (...) Nu este nevoie de o cantitate mai mare decât cea prevăzută de lege. Este vorba numai că dacă depăşim această cantitate, acea faptă să nu mai fie incriminată şi să nu mai alunece pe zona infracţiunii. Este o contravenţie. Nu spune nimeni că trebuie să ai mai mult, dar dacă ai mai mult accidental este o contravenţie, nu o infracţiune, pentru că nu prezintă un pericol social. Această reglementare este adresată numai celor care au permis legal de armă şi muniţie sau au dreptul de a deţine, de a folosi şi de a purta aceste arme. Nu se referă la persoane care nu au acest drept. Cine are armă, cine deţine un număr mai mare de cartuşe decât cel prevăzut de lege va plăti o amendă, adică va fi o contravenţie”, a afirmat Liviu Brăiloiu, referitor la proiectul de lege privind regimul armelor şi muniţiilor, care va fi votat luni, în plenul Senatului.

Preşedintele Comisiei pentru apărare precizează că „sunt undeva la 200.000 de deţinători de arme în România. 150.000 de vânători, mai sunt persoane care au arme prin natura funcţiei, sunt magistraţi, mai sunt demnitari care unii dintre ei au arme, cum a fost colegul meu, care avea o armă de apărare şi pază”.

De asemenea, preşedintele Comisiei pentru apărare din cadrul Senatului a afirmat că legea privind regimul armelor şi al muniţiilor ar trebui modificată, astfel încât orice abatere de la lege să nu mai fie considerată o infracţiune, ci o contravenţie şi persoana să fie amendată, fără să i se înregistreze un dosar penal.

„Nu cred că ar trebui să se acorde mai uşor (permis de port armă-n.r), ar trebui să se păstreze condiţiile actuale, eu cred că sunt suficient de dure pentru a nu obţine şi de a nu acorda un permis unei persoane care poate comite fapte penale sau care a avut condamnări penale, persoanelor violente, însă cred că trebuie schimbată legea, în sensul că la noi, în legislaţia noastră românească absolut orice încălcare constituie infracţiune, din orice poţi să ajungi la un dosar penal. De exemplu dacă deţii în loc de 300 de cartuşe, cât e prevăzut legal, deţii 301. Deja eşti condamnat la ani grei. Sau de exemplu dacă nu ai asigurat trăgaciul cu un dispozitiv special sau dacă nu ai făcut viza medical. Este ca şi cum vă spun dumneavoastră că dacă aveţi permis de conducere şi nu aveţi viza medical veţi fi condamnaţi. Este o contravenţie”, a adăugat Liviu Brăiloiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brăiloiu: Depăşirea cantităţii de muniţie prevăzută de lege va fi considerată contravenţie.
 Vizualizări articol: 850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brăiloiu: Depăşirea cantităţii de muniţie prevăzută de lege va fi considerată contravenţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei