Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 247 (6957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UNTRR

Timpii de așteptare la trecerea frontierelor depășesc frecvent 12 ore

Timpii de așteptare la trecerea frontierelor dintre România și țările vecine depășesc frecvent 12 ore, cozile de camioane depăşind chiar 10 - 12 km, anunță UNTRR, care solicită Guvernului măsuri de coordonare instituțională națională și transfrontalieră pentru reducerea și fluidizarea traficului, informează MEDIAFAX.

Zilele de sărbătoare nu pot justifica aceste întârzieri care au devenit frecvente și în săptămânile fără restricții de circulație, apreciază UNTRR într-un comunicat.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Poliției de Frontieră Române să întreprindă măsuri operative de coordonare cu autoritățile din statele vecine pentru normalizarea traficului comercial și reducerea timpilor de așteptare care generează costuri suplimentare pentru transportatori și clienții lor, inclusiv cei români.

„Reamintim că aproape un sfert din exportul total de servicii al României din 2017, de peste 20 miliarde euro, a fost realizat de ramura transportului rutier, aceasta fiind principala ramură contribuitoare la exportul de servicii, potrivit datelor Băncii Naționale și Consiliului de Export al României. În 2017, transportul rutier a contribuit cu 4,75 miliarde euro la exportul de servicii al ţării, având o contribuție cu 22% mai mare decât întreaga ramură de servicii telecom și IT la exportul de servicii.

În anul 2017, peste 4 milioane de autocamioane au tranzitat România, dintre care 1,9 milioane pe sensul de intrare și 2,1 milioane pe sensul de ieșire, potrivit datelor de la Poliția de Frontieră, cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei fiind Giurgiu, Nădlac II și Borș. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Timpii de așteptare la trecerea frontierelor depășesc frecvent 12 ore.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Timpii de așteptare la trecerea frontierelor depășesc frecvent 12 ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei