Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 227 (6937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mihai Fifor: Peste 500 de locuri sunt disponibile la Institutul Național de Cercetare Cantacuzino

Peste 500 de locuri neocupate sunt în cadrul Institutului Cantacuzino, anunţă ministrul Apărării, Mihai Fifor, precizând că până la sfârşitul anului vor fi angajaţi mai mulţi medici, biologi şi asistenţi, informează MEDIAFAX. De asemenea, vor fi investiţi bani în echipamente pentru laboratoare şi infrastructură.

“Am cerut aprobare de posturi, Guvernul României a acceptat. Până în decembrie 2018 vom creşte din nou posturile în cadrul Institutului, până la 508. Este o cifră insuficientă. (...) Am aprobat Hotârarea de Guvern cu un număr de peste o mie de locuri, dar efortul de anul acesta ne duce către această cifră de 508 încadrări la Institut. (...) Încadrăm medici, cercetători ştiinţifici, biologi, asistenţi, oameni cu o specializare uşor diferită, pe care nu îi găseşti uşor pe piaţa muncii. (...) Din anul 2011 şi până în prezent nu s-a mai angajat nimic în cercetare la Institutul Cantacuzino. Ba mai mult, am avut o dinamică a plecărilor din sistem, aproape dramatic aş spune”, a declarat, marţi, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Ministrul Apărării Naţionale a mai precizat că 19 cercetători vor fi angajaţi la Institutul Național de Cercetare Cantacuzino, până la sfârşitul anului, acesta fiind “un salt remarcabil”.

Totodată, ministrul Apărării Naţionale a mai adăugat că va investi bani în restaurarea clădirilor Institutului Național de Cercetare Cantacuzino. “Încercăm să investim în infrastructură, ca într-un termen scurt să readucem institutul la viaţă, institut pe care l-am preluat aproape în ruină. (...) Cantacuzino este un institut cu un destin destul de trist, pentru că în ultimii ani s-a plimbat de la un minister la altul în căutarea unor soluţii pentru redresarea activităţii”, a mai adăugat Mihai Fifor.

Ministrul a mai precizat că urmează să fie achiziţionate echipamente pentru laboratoare şi vor fi semnate mai multe protocoale de colaborare cu laboratoarele din alte ţări, precum Olanda şi Marea Britanie, pentru schimburi de experienţă.

“În anul 2008 aveam un buget de 58 de milioane (n.r. - lei). S-a ajuns la 16 milioane în 2014, a mai existat o curbă de creştere pentru ca în 2017 să preluăm acest institut la 40 de milioane lei şi în 2018 să-l ducem la 117 milioane de lei. Eu zic că este o creştere mai mult decât substanţială (...) pentru că nu poţi readuce la viaţă un institut fără investiţii foarte serioase şi fără un buget pe măsură”, a mai adăugat Fifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihai Fifor: Peste 500 de locuri sunt disponibile la Institutul Național de Cercetare Cantacuzino.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihai Fifor: Peste 500 de locuri sunt disponibile la Institutul Național de Cercetare Cantacuzino0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei