Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 209 (6919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dăncilă: Referendumul va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 și 7 octombrie 2018

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, ieri, înaintea ședinței de guvern, că referendumul pentru redefinirea familiei va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 și 7 octombrie 2018, pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să-și exprime opțiunile, informează MEDIAFAX.

”Curtea Constituțională a României a avizat favorabil demersul de redefinire a familiei și de revizuire a Constituției. În acest moment sunt întrunite toate condițiile legale pentru organizarea referendumului pe această temă. Conform legii, Guvernul are obligația de a organiza acest scrutin pentru care au semnat peste trei milioane de cetățeni. În ședința de astăzi (marți - n.r.), o ședință extraordinară, vom adopta actele necesare pentru buna desfășurare a referendumului pentru revizuirea Constituției în forma adoptată de Parlament. Pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să-și exprime opțiunile cu privire la redefinirea familiei în Constituția României referendumul va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 și 7 octombrie 2018”, a anunțat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Ea a mai spus că referendumul pentru redefinirea familiei nu este unul împotriva minorităților sexuale, ”așa cum încearcă să speculeze unii”.

”Referendumul pentru redefinirea familiei este efectul unui demers cetățenesc, iar partidele politice trebuie să respecte voința cetățenilor. În locul apelurilor pentru boicotarea acestui referendum ar fi mai onest dacă partidele și-ar asuma o poziție clară față de tema propusă pentru acest referendum. Partidul pe care îl reprezint a decis să sprijine acest referendum, iar această poziție deschisă, asumată, cred că este cel mai adecvat răspuns la o temă importantă, cum este cea a familiei”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Premierul a cerut tuturor instituțiilor publice implicate în organizarea referendumului să dea dovadă de maximă responsabilitate și să demareze urgent acțiunile pentru organizarea acestui scrutin.

 

Românii vor fi întrebați la referendum dacă sunt de acord cu legea adoptată în Parlament

Românii vor fi întrebați la referendumul pentru redefinirea familiei dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament, a anunțat, ieri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

”Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”, va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituției, respectiv pentru redefinirea familiei, a anunțat după ședința de guvern purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

El a mai spus că nu se poate ”pronunța” dacă întrebarea este lămuritoare pentru toți alegătorii.

”Această soluție a mai fost luată în calcul și aplicată la referendumul din 2003. Sunt convins că vom reuși să ajungem la toți cetățenii cu informațiile”

Potrivit lui Nelu Barbu, costul referendumului va fi de 163,712 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dăncilă: Referendumul va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 și 7 octombrie 2018.
 Vizualizări articol: 978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dăncilă: Referendumul va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 și 7 octombrie 20180.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei