Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 195 (6905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Marele Trofeu Cerbul de Aur 2018 a fost câștigat o interpretă albaneză în vârstă de 17 ani

Marele Trofeu Cerbul de Aur 2018 a fost cucerit de Inis Neziri, interpreta albaneză în vârstă de 17 ani plecând de la Brașov și cu premiul de 25.000 de euro, informează Mediafax.

Născută la 12 ianuarie 2001 la Tirana, Inis Neziri este prima concurentă albaneză care pleacă de sub Tâmpa cu Marele Trofeu.

La jumătate de secol de la primul Festival Cerbul de Aur, Marele Trofeu a fost adjudecat după ce Inis Neziri a interpretat în concurs piesele ”Dau viaţa mea pentru o iubire”, compusă de Marius Ţeicu, pe versuri de Eugen Rotaru, și ”Piedestal”, creație a tinerei artiste albaneze care plănuiește să își reprezinte țara la Eurovision cât mai repede.

"Am multe emoții, nici nu știu ce să zic. Vreau să mulțumesc mult echipei, juriului și organizatorilor pentru acest festival prestigios", a spus artista albaneză, marcată de succesul neașteptat, imediat ce a primit trofeul placat cu aur din mâna Luminiței Dobrescu, câștigătoarea de acum 50 de ani a Marelui Premiu.

Cea de-a patra seară a manifestării produse de TVR a adus în fața celor mai bine de 5500 de spectatori adunați pe gradenele montate în Piața Sfatului și recitaluri susținute de invitații speciali ai ”Cerbului” aniversar, Edvin Marton, Eleni Foureira, The Motans și Carla's Dreams. Vedeta serii, Nicole Scherzinger, a inclus printre piesele pe care le-a interpretat și o variantă proprie a melodiei lui Prince, "Purple Rain", prezentată în premieră pentru brașoveni.

În istoria Festivalului a intrat sâmbătă o nouă serie de laureați. Premiul I a mers la Olivier Kaye, concurentul din Belgia reușind să seducă juriul cu piesa "Să nu-mi iei niciodată dragostea", compusă de Holograf. Prestația sa a fost și pe gustul publicului, interpretul plecând de la Brașov și cu Premiul Publicului.

Și premiul II a plecat din România, dar nu foarte departe, Antonia Gigovska, din Macedonia, fiind răsplătită pentru prezentarea personală a melodiei "Cât de frumoasă eşti", compusă de Ionel Tudor, pe versurile Andreei Andrei.

Premiul III l-a câștigat Kelly Joyce, din Franța, piesa cu care a convins juriul fiind "Of, inimoară", compusă de Edmond Deda.

În Republica Moldova se duce Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune, cucerit de Lidia Isac, pentru "Tu nu vezi cerul", piesă compusă de Ionel Tudor, versuri Andreea Andrei.
Au mai luat premii Ryan O'Shaughnessy, din Irlanda (Premiul Municipiului Brașov) și italianul Damiano Borgi (Premiul Județului Brașov)

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești a fost atribuit Ralucăi Blejușcă, din România. Jurnaliștii i-au acordat Premiul Presei Festivalului lui Ovidiu Anton, din România, pentru interpretarea piesei "Copacul", compoziţie a lui Jolt Kerestely, pe versuri de Ovidiu Dumitru.

Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu din România au fost cei care au jurizat prestațiile concurenților în acest an.

Ediţia 2018 a Festivalului Cerbul de Aur a fost dedicată Centenarului Marii Uniri şi a avut loc în Piaţa Sfatului din Braşov, în perioada 29 august - 2 septembrie 2018.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, cea mai recentă dintre acestea fiind organizată în anul 2009. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii şi recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink şi mulţi alţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marele Trofeu Cerbul de Aur 2018 a fost câștigat o interpretă albaneză în vârstă de 17 ani.
 Vizualizări articol: 1049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marele Trofeu Cerbul de Aur 2018 a fost câștigat o interpretă albaneză în vârstă de 17 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei