Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 187 (6897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Coface: Numărul firmelor desființate a fost în semestrul I cu două treimi peste al celor înființate

Companiile care și-au încetat businessul au ajuns să fie cu 64,4% mai multe decât cele nou înființate, respectiv un număr cu 29.166 mai mare, reiese din datele prezentate ieri de Coface România, informează Mediafax.

Numărul companiilor care și-au întrerupt activitatea în primul semestru din 2018 este de 74.442 de firme, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului anterior, arată Coface România.

Mediul de afaceri este afectat de regenerarea distructivă, se mai precizează în analiza menționată, în condițiile în care, în aceeși perioadă, numărul SRL-urilor nou-înmatriculate a fost de 45.276, în scădere cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Acest fapt indică o deteriorare a încrederii în perspectivele economiei pe termen mediu-lung din partea antreprenorilor actuali sau a celor care se gândesc să înființeze o companie”, se subliniază în analiza Coface România.

De asemenea, numărul procedurilor noi de insolvență deschise a scăzut cu 5%, în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 4.199, conform datelor preliminare publicate de Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI) și în baza metodologiei Coface. Cele mai multe insolvențe deschise în primul semestru al anului curent au fost în comerțul cu amănuntul (674), urmat de construcții (663) și comerțul cu ridicata și distribuție (624).

Companiile insolvente în primul semestru al acestui an au cauzat creditorilor (instituțiilor de credit, furnizorilor etc.) pierderi totale de aproape 5 miliarde de lei, în creștere cu 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, se menționează în datele transmise de Coface România. De asemenea, numărul locurilor de muncă înregistrate de firmele insolvente în primul semestru 2018 este în creștere cu 35%, ajungând la aproape 26.000 de salariați.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coface: Numărul firmelor desființate a fost în semestrul I cu două treimi peste al celor înființate.
 Vizualizări articol: 911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coface: Numărul firmelor desființate a fost în semestrul I cu două treimi peste al celor înființate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei