Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 185 (6895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Virusul pestei porcine a ajuns şi în municipiul Brăila

Pesta porcină africană a ajuns şi în orașul Brăila, virusul fiind confirmat într-o gospodărie dintr-un cartier al municipiului, informează MEDIAFAX. Reprezentanții DSVSA au eutanasiat porcii din gospodărie și au dezinfectat zona.

În acest caz, veterinarii nu vor lua măsura uciderii preventive și nu vor eutanasia toți porcii din comunitate, intervențiile urmând să se facă punctual, în urma sesizărilor cetățenilor.

Prezența virusului pestei porcine africane a fost confirmată după ce un crescător de porci din oraș a anunțat autoritățile că un animal s-a îmbolnăvit. Veterinarii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila au intervenit la fața locului și au eutanasiat toți cei cinci porci din gospodăria afectată. De asemenea, a fost dezinfectată zonă, dar nu vor fi eutanasiați toți porcii din oraș.

„Virusul a fost confirmat vineri la o gospodărie de pe strada Râmnicu Sărat. Am eutanasiat cinci porci, patru scroafe și un vier. Am dezinfectat zona, nu se poate interveni la nivelul întregului oraș. Sunt cel mult 150 de porci în tot orașul”, a declarat directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan.

Reprezentanții autorităților județene spun că în orașul Brăila vor fi luate măsuri asemănătoare.

Până în prezent, în județul Brăila au fost confirmate 25 de focare ale pestei porcine africane și au fost eutanasiați peste 24.000 de porci. Proprietarii animalelor sacrificate vor fi despăgubiți de stat cu sume cuprinse între 8 lei și 12 lei kilogramul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virusul pestei porcine a ajuns şi în municipiul Brăila.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Virusul pestei porcine a ajuns şi în municipiul Brăila0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei