Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 177 (6887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Brăila, localnicii au aruncat cadavre de porci pe câmp, iar la Galați leșurile plutesc pe Dunăre

Autoritățile din județele Galați și Brăila iau măsuri după ce au descoperit numeroase cadavre de porci aruncate pe câmp sau pe cursurile de apă, informează MEDIAFAX. Reprezentanții instituțiilor implicate în lupta cu pesta porcină încearcă să afle cine a aruncat porcii morți și dacă leșurile au virusul letal.

În ultimele zile, pe Facebook au apărut numeroase filmări realizate de cetățeni care prezintă cadavre abandonate în diverse locuri.

În comuna Berțeștii de Jos, de exemplu, unde a fost confirmat unul dintre primele focare de pestă porcină africană din județul Brăila, mai multe leșuri au fost descoperite pe câmp, pe o rază de câțiva kilometri. Deranjați de mirosul insuportabil, doi cetățeni din comuna brăileană au mers pe câmp și au filmat leşurile. În timp ce filmează, persoanele se declară indignate de lipsa de reacție a autorităților, dar și de modul în care acționează localnicii.

„Un cadavru aici și mai este unul pe partea cealaltă. Și mai este unul aici, trei sunt doar aici. Se vede? Mărește. Să vadă toată lumea cum e aici, cum pute pe câmp de la toate hoiturile”, au comentat brăilenii care au realizat filmarea.

Tot pe Facebook a ajuns o filmare cu un porc mort care plutește pe Dunăre.

„Uitați-vă și voi ce-i pe Dunăre, la Brăila. Pe Dunăre se găsește un hoit...Asta-i orașul, plutește liniștit (...) la soare”, a spus cel care a filmat cadavrul de pe Dunăre.

Filmările cu porcii morți care plutesc pe Dunăre au fost analizate și de reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brăila. Aceștia spun că aruncarea cadavrelor reprezintă un pericol deoarece astfel se poate răspândi pesta porcină africană.

„Este periculos, cum să nu fie pericol? Dar vreau să vă dau un exemplu. Acum 10 zile s-a sunat la 112 tot aşa, că un porc plutea pe Dunăre. S-a intervenit cu şalupele de la Poliția de Frontieră. Am scos acel porc, l-am dus la laborator, nu a avut pestă porcină africană. Dar tot aşa, poate să fie un porc care să aibă şi să împrăştie acest virus”, a declarat, în cadrul unei coferințe de presă, directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan.

Autoritățile îi sfătuiesc pe cei care descoperă cadavre de animale să sune imediat la numărul unic de urgență 112.

Imaginile cu animale moarte plutind pe Dunăre i-au îngrijorat pe gălățeni, în condițiile în care cea mai mare parte a orașului Galați, aflat în aval de Brăila, se alimentează cu apă din fluviu.

Pentru a-i liniști pe cetățeni, autoritățile gălățene au anunțat public că apa de consum nu este afectată. Reprezentanții societății edilitare care alimentează cu apă orașul Galați spun că animalele moarte care plutesc pe Dunăre nu reprezintă un pericol pentru gălățeni deoarece apa este luată din fluviu printr-o pompă aflată la mare adâncime, iar pe parcurs sunt numeroase verificări și filtre.

Reprezentanții DSVSA Galați au trimis echipe care recuperează din apă cadavrele de animale și apoi le incinerează.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Brăila, localnicii au aruncat cadavre de porci pe câmp, iar la Galați leșurile plutesc pe Dunăre.
 Vizualizări articol: 868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Brăila, localnicii au aruncat cadavre de porci pe câmp, iar la Galați leșurile plutesc pe Dunăre0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei