Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 77 (6787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

ASF, premiu de excelență pentru stabilizarea pieței asigurărilor

București, 3 aprilie 2018- Reușitele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în stabilizarea pieței asigurărilor în 2017 au fost recunoscute pe plan intern și internațional cu prilejulcelei de a XVIII-a ediții a Galei “Premiile Pieței Asigurărilor”, organizată de revista “Primm” cu sprijinul oficial al International Insurance Society (IIS). ASF a primit, în cadrul acestui eveniment, trofeul “Primm” pentru consolidarea pieței asigurărilor și inițiativele privind interesele consumatorilor. 

Prezent la Gala Premiilor Pieței Asigurărilor, Vicepreședintele ASF, domnul Cornel Coca Constantinescu, a subliniat contribuția esențială a Parlamentului României în procesul de definire a unui nou cadru legislativ în domeniul asigurărilor, precum și rolul important al actorilor din piață, care au susținut acest demers.

ASF sprijină dezvoltarea sustenabilă a pieței asigurărilor, în condițiile administrării prudențiale a riscurilor și a creșterii gradului de satisfacție a asiguraților“, a declarat Vicepreședintele ASF, domnul Cornel Coca Constantinescu.

Autoritatea a avut ca obiectiv strategic, în anul precedent, stabilizarea și consolidarea pieței asigurărilor, în special a pieței RCA, contribuind la modernizarea cadrului legislativ primar și secundar.

Ne bucură această recunoaștere, rolul ASF este acela de a promova măsurile ce se impun pentru a genera stabilitate și echilibrul pe piețele financiare supravegheate, creând totodată premisele valorificării potențialului acestora”, a declarat Președintele ASF, domnul Leonardo Badea.

Piața RCA este reglementată din anul 2017 de un cadru legislativ primar și secundar, care a introdus prevederi și instrumente noi, printre acestea numărându-se sistemul Bonus-Malus care răsplătește comportamentul corect în trafic, tariful de referință, noțiunea de client cu risc ridicat și decontarea directă.

 

*********

Despre ASF

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ASF, premiu de excelență pentru stabilizarea pieței asigurărilor.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ASF, premiu de excelență pentru stabilizarea pieței asigurărilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei