Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2015 - Anul XX, nr. 255 (6067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doliu naţional

Tragedia de la Bucureşti, ecouri şi consecinţe şi la Suceava

30 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar aproximativ 200 au fost răniţi în urma unui incendiu care a avut loc vineri seară în Clubul Colectiv din Bucureşti, la evenimentul de lansare a albumului trupei Goodbye to Gravity. Martori aflaţi în club au declarat că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete antifonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni. 

Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în Clubul Colectiv a dezvăluit sâmbătă că patronii localului au refuzat să cumpere material ignifug pentru că era ”prea scump”, el susţinând că o astfel de lucrare se face în mod normal ”pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect”, care însă nu a existat.

Printre cei 30 de tineri declaraţi decedaţi în urma incendiului din Club Colectiv se numără şi cei doi chitarişti ai trupei Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul în seara fatidică: Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru. În incendiu şi-a pierdut viaţa şi iubita lui Mihai Alexandru, Cătălina Ioniţă, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucureşti.

Ieri la prânz, 140 de răniţi în incendiul de vineri seara mai erau internaţi în spitalele din Bucureşti, până la 90 fiind în stare gravă.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, anunţa ieri  că o echipă medicală din Israel operează la Spitalul Bagdasar Arseni victime ale incendiului din Club Colectiv, urmând ca apoi, tot în cursul zilei de duminică, să ajungă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Unii pot fi salvaţi chiar dacă sunt foarte grav. Este posibil să mai avem încă vreo 20 - 30 de decese în următoarea perioadă. Este o cifră orientativă, care nu înseamnă ca aşa va fi. Poate să fie mai bine poate să fie mai rău”, a declarat doctorul Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Potrivit acestuia, victimele au inhalat inclusiv cianuri.

Conform concluziilor provizorii ale autopsiilor făcute asupra cadavrelor persoanelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul produs, vineri noapte, în clubul bucureştean Colectiv, principala cauză a decesului ar fi intoxicaţia cu fum, monoxid de carbon şi gaze toxice.Toate autopsiile s-au încheiat ieri seară, la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", iar concluziile provizorii au fost transmise anchetatorilor.

Ancheta în cazul incendiului de vineri seară, din clubul bucureştean Colectiv, a fost preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, sâmbătă, că ancheta este pentru omor calificat, pentru care "pedeapsa este foarte mare". Procurorii au ridicat, sâmbătă, probe pentru a determina împrejurările în care s-a produs incendiul de la Colectiv, au examinat şi identificat trupurile neînsufleţite ale victimelor şi au verificat care sunt victimele spitalizate, stabilind care pot fi audiate, arată un comunicat al Parchetului. Preşedintele Iohannis, care s-a întâlnit, sâmbătă, cu procurorul general Tiberiu Niţu, cu vicepremierul Oprea şi cu secretarul de stat Read Arafat, spune că a cerut ca ancheta în cazul tragediei din Club Colectiv ”să se desfăşoare cu maximă eficienţă, fermitate şi celeritate în aplicarea legii”.

Preşedintele a mai spus că tragedia s-a produs pentru că ”au fost ignorate norme simple”: ”Am vrut să văd locul. Este un spaţiu total impropriu, am discutat cu cei de faţă. Este de neimaginat că în acest spaţiu au putut să fie atâţia oameni la un concert şi să se întâmple totul într-un timp atât de scurt. Tragedia s-a întâmplat pentru că au fost ignorate norme simple”.

Guvernul a adoptat sâmbătă hotărârea care prevede că zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie sunt zile de doliu naţional pe teritoriul României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tragedia de la Bucureşti, ecouri şi consecinţe şi la Suceava.
 Vizualizări articol: 9574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 11 voturi
Tragedia de la Bucureşti, ecouri şi consecinţe şi la Suceava2.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei