Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 ian 2014 - Anul XIX, nr. 3 (5512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mihai Necolaiciuc, achitat într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru deturnarea a peste 2,7 milioane de euro

Judecătoria Sectorului 1 l-a achitat, ieri, pe fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc în dosarul în care este acuzat de o fraudă de 2,7 milioane euro.
"Dispune achitarea inculpatului Necolaiciuc Mihai pentru săvârșirea infracțiunii de utilizare a creditului garantat din fonduri publice în alte scopuri decât cel pentru care a fost acordat în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (...). Revocă măsura obligării de a nu părăsi localitatea București luată față de inculpatul Necolaiciuc Mihai", se arată în minuta deciziei. Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile. 
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus pe 12 mai 2011 trimiterea în judecată a lui Mihai Necolaiciuc, fost director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR (CNCFR), în cel de-al patrulea dosar, în care este acuzat de deturnare de fonduri. 
Născut în 24 iulie 1952, la Pojorâta, în judeţul Suceava, Mihai Necolaiciuc, ar fi acceptat să lucreze pentru FBI pentru a nu fi extrădat în România, scrie Adevărul. Fostul şef al CFR ar fi semnat acordul de colaborare în 2009.
Dezvăluirea a fost făcută de jurnaliştii de la RISE Project, care au descoperit documentele incriminatoare în dosarul întocmit de către autorităţile americane în vederea extrădării lui Mihai Necolaiciuc în România. Fostul şef al CFR ar fi acceptat să devină colaborator al FBI inclusiv în Venezuela, iar înţelegerea prevedea că nu va fi extrădat în România. Colaborarea a fost devoalată, în faţa autorităţilor judiciare din Statele Unite, de către traducătoarea angajată să intermedieze negocierea dintre Necolaiciuc şi FBI.

Procurorii DNA au declanşat urmărirea penală pe numele lui Mihai Necolaciuc în martie 2006. Un an mai târziu, judecătorii români au emis un mandat de arestare preventivă, la cererea DNA. În acelaşi timp, au fost emise un mandat european de arestare şi unul de urmărire internaţională în vederea extrădării. Prezenţa lui Mihai Necolaiciuc în Statele Unite a fost descoperită încă din 2007. Locuia în Florida, în West Palm Beach, şi era proprietarul a trei apartamente de lux în zone exclusiviste. Autorităţile americane au refuzat, timp de doi ani, să răspundă solicitărilor venite din partea României de a-l aresta şi extrăda pe Necolaiciuc. A fost reţinut de agenţii Departamentului American pentru Imigrări abia la data de 17 iunie 2009. Din depoziţia traducătoarei se mai poate observa că întâlnirea dintre agenţii FBI şi Mihai Necolaiciuc a avut loc la mijlocul lunii mai, cu câteva săptămâni înainte de a fi arestat. Necolaiciuc a ajuns în România în 2011, după finalizarea procedurilor de extrădare. Astăzi, 7 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au decis achitarea fostului director al CFR, într-un proces pentru deturnare de fonduri, cu un prejudiciu calculat la 2,7 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihai Necolaiciuc, achitat într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru deturnarea a peste 2,7 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihai Necolaiciuc, achitat într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru deturnarea a peste 2,7 milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei