Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 301 (5508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DGASPC Iaşi: Femeia ucisă fusese sfătuită să nu meargă la serviciu ca să evite o întâlnire cu soţul

Conducerea Centrului pentru victimele violenţei domestice din Iaşi unde era cazată femeia ucisă de soţ a sfătuit-o pe aceasta să nu mai meargă câteva zile la coaforul la care lucra, pentru a evita o întâlnire cu bărbatul, aceasta hotărând însă să meargă la serviciu întrucât avea multe solicitări.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, Tiberiu Bantaş, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că directorul centrului unde femeia era cazată împreună cu copiii o sfătuise să nu meargă la serviciu timp de câteva zile, pentru a evita o întâlnire cu soţul agresiv.

Potrivit lui Bantaş, femeia a decis însă să meargă în continuare la coaforul unde lucra, motivând că are numeroase solicitări din partea clientelor în perioada sărbătorilor.

"Şefa centrului a sfătuit-o pe femeie să stea câteva zile în centru şi să nu meargă la muncă. I-a spus că soţul ar putea să o caute la coafor şi că ar putea apărea probleme. Femeia a luat decizia de a merge în continuare la serviciu, spunând că are multe solicitări în această perioadă din partea clientelor", a adăugat purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Femeia, în vârstă de 38 de ani, a fost ucisă de soţul său, sâmbătă seară, în coaforul unde lucra, aflat la parterul Căminului studenţesc T 17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a intrat în coafor şi a înjunghiat-o pe femeie de mai multe ori. Ulterior, el s-a aşezat în genunchi lângă trupul femeii şi a încercat să se sinucidă, înjunghiindu-se cu acelaşi cuţit.

Coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, declara că echipajul medical care a ajuns la faţa locului a constatat că femeia avea plăgi multiple la gât şi abdomen şi era în stop cardio-respirator, încercându-se fără succes resuscitarea acesteia.

La rândul său, bărbatul avea plăgi abdominale şi era în şoc hemoragic, fiind dus în stare gravă la Spitalul "Sfântul Spiridon", unde a suferit şi un stop cardio-respirator, fiind resuscitat. În cursul nopţii, el a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi se află în comă.

Una dintre angajatele care se aflau în coafor la momentul atacului a declarat că în salon mai erau două fete, cliente, şi că totul s-a petrecut în câteva secunde: "În câteva secunde s-a întâmplat totul. Am auzit ţipete, iar când am văzut ce se întâmplă am fugit în vestiar şi am chemat paza, poliţia. Erau două fete în salon".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Iaşi, Anca Vâjâiac, conflictul între cei doi soţi a avut loc într-o anexă a coaforului, şi nu în locul în care se aflau clientele şi celelalte angajate ale salonului.

Anca Vâjâiac a declarat că femeia ucisă depusese o plângere la Poliţie împotriva soţului său, la începutul lunii noiembrie, pentru lovire şi alte violenţe, însă la scurt timp a retras plângerea, după ce s-ar fi împăcat cu acesta.

În 26 decembrie, femeia a depus o a doua plângere împotriva soţului său, după ce a fost agresată din nou de acesta, ulterior ea fiind cazată, împreună cu copiii, într-un centru pentru protecţia victimelor violenţei domestice.

"La începutul lunii noiembrie a depus o plângere la Poliţie împotriva soţului, pentru lovire şi alte violenţe. La scurt timp, femeia şi-a retras plângerea, după ce s-a împăcat cu soţul. În noaptea de 25 spre 26 decembrie, între cei doi soţi a avut loc un nou conflict, iar femeia a sunat la Poliţie şi a depus o nouă plângere, tot pentru lovire şi alte violenţe. Ulterior, femeia a fost dusă de poliţişti la un centru pentru protecţia victimelor violenţei domestice, împreună cu copiii săi", a spus Anca Vâjâiac, care a precizat că nu a existat un ordin de restricţie din partea instanţei în cazul bărbatului.

Femeia ucisă de soţ, sâmbătă seară, avea trei copii - un băiat major şi două fete în vârstă de 13 ani, respectiv doi ani şi şapte luni.

Directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, Florin Ion, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că femeia a fost cazată în centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice împreună cu cele două fetiţe în vârstă de 13 ani, respectiv doi ani şi şapte luni.

"Femeia a venit la centrul din Iaşi în urmă cu trei zile, împreună cu cei trei copii. Două sunt fetiţe, de 13 ani, respectiv doi ani şi şapte luni. Al treilea copil, un băiat major, a spus că merge la un prieten, astfel că în centru au rămas doar mama şi cele două fetiţe. În momentul în care a ajuns la centru, femeia avea urme de violenţe. A spus că se simte rău şi a fost chemată ambulanţa. Femeia a fost dusă la spital, unde a fost investigată, apoi a revenit în centru, iar a doua zi a mers la serviciu", a precizat directorul DGASPC Iaşi.

El a mai spus că sâmbătă seară mai multe rude ale femeii s-au prezentat la centrul pentru protecţia victimelor după ce au aflat despre tragedia petrecută la coafor, iar cele două fetiţe au fost preluate temporar de o verişoară primară a femeii.

Conform sursei citate, DGASPC va face o anchetă pentru a stabili dacă fetiţele vor rămâne la rude sau vor fi internate într-un centru de plasament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DGASPC Iaşi: Femeia ucisă fusese sfătuită să nu meargă la serviciu ca să evite o întâlnire cu soţul.
 Vizualizări articol: 1120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DGASPC Iaşi: Femeia ucisă fusese sfătuită să nu meargă la serviciu ca să evite o întâlnire cu soţul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei