Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 297 (5504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stelian Tănase, confirmat oficial de PNL ca propunere pentru şefia intermediară a TVR

Stelian Tănase a fost confirmat oficial de către PNL ca propunere pentru şefia intermediară a TVR, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Pocora a mai precizat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a comunicat premierului Victor Ponta, propunerea oficială a PNL pentru şefia TVR în persoana lui Stelian Tănase, iar liderul PSD a agreeat această propunere.

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus că au fost informaţi şi ceilalţi lideri de partide din USL.

Anterior, surse politice declaraseră pentru MEDIAFAX că Stelian Tănase este nominalizarea agreată de liderii PNL pentru poziţia de preşedinte director general al TVR.

Noua propunere a PNL pentru această poziţie vine după ce plenul Parlamentului nu l-a putut valida pe Rareş Bogdan în poziţia de şef interimar al TVR, ca urmare a absenţei în bloc a parlamentarilor PSD.

Parlamentarii se vor reuni vineri la ora 12:00 în şedinţă comună pentru a stabili directorul interimar al TVR, la ora 11 fiind convocate Comisiile de Cultură, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

 

Tănase, pe blog: L-am criticat pe Ponta pentru marţi; îl laud pentru miercuri, a fost ziua lui

Stelian Tănase l-a criticat, pe blog, pe premierul Victor Ponta, referitor la ziua de marţi, pentru "stricarea relației sale cu presa", el lăudându-l pe acesta apoi, într-o altă postare, de joi, pentru că a încercat, miercuri, să se înţeleagă şi cu Traian Băsescu şi cu Crin Antonescu.

"L-am criticat deunăzi pe Ponta pentru stricarea relației sale cu presa. Mă văd azi obligat să înregistrez performanța lui de ieri (miercuri - n.r.). Dacă îl critic – cred eu pe drept - trebuie să îl si laud când este cazul. Alaltăieri era certat cu Băsescu și cu Antonescu, cu consecințe f. serioase pentru climatul politic / și acasă și pe extern. Ieri Ponta și-a consumat timpul vizitând sediul PNL și Cotrocenii. S-a întâlnit, la cererea lui, cu cei doi preopinenți, iar la finalul zilei făcuse pace și cu Basescu (care i-a semnat bugetul) și cu Antonescu. Cu ultimul s-a înțeles pe câteva subiecte care i-au despărțit măcar în ultimele zile", a scris Tănase, joi, înainte de nominalizarea sa pentru şefia TVR.

"Bref, nu e puțin lucru să îți calci pe inimă, să lași orgoliul la o parte, să dai telefone, să ceri să te vezi cu primii doi oameni în stat și să cauți cu ei o soluţie de compromis într-o țară țâfnoasă, unde oricui îi sare țandăra din te miri ce, în orice moment. Nu am fost niciodată partizanul violenței verbale sau fizice, al trântirii ușii, al conflictelor și răfuielilor - în spațiul privat și cu atât mai puțin în spațiul public. Take Ionescu obișnuia să spună că un om politic trebuie să fie în stare să înghită 12 broaște pe zi. Am văzut asta ieri. Pînă la urmă, de aseară avem ceva mai mult calm printre politicienii de la vârf care sunt cum îi știm fff zurbagii. Ar fi fost în stare să strice sărbătorile - ale lor și ale noastre. A fost ziua lui Ponta, orice s-ar zice", a scris Tănase joi pe blog.

Miercuri, comentând cele întâmplate marţi între Crin Antonescu şi Victor Ponta, Tănase scria, pe blog: "I-am văzut ieri la Cotroceni ocolindu-și privirile, stând spate în spate, fără să schimbe în timpul ceremoniei niciun cuvînt, nici măcar de salut. De ce un purtător de cuvânt? «…să comunice cu presa deciziile care se iau, deoarece eu nu fac parte din acea categorie a oamenilor politici ca Traian Băsescu sau Victor Ponta care, după ce s-au scuipat în faţa unei ţări întregi să apară din nou de mână. Vom lucra atât cât se va putea lucra, iar deciziile vor fi comunicate de către un purtător de cuvânt». Asta e. Citez «Am crezut ca putem fi prieteni, am avut o relaţie deschisă, o relaţie care a evoluat prost, dar nu la asta ne raportăm, ci antonescu la un program de guvernare, dacă poate fi apărat USL poate rămâne în picioare, dacă nu, nu», a spus Antonescu. În traducere pentru neofiți vine cam așa – dacă lucrurile continuă așa, USL e gata, mort copt. Deocamdată relația Crin Antonescu-Victor Ponta este în stand by, adio, dar rămîn cu tine. Sau divorțez, dar plec la mama".

"Ca imagine, văd doi pistolari spate în spate la finalul unui western. Cei doi urmează să facă 10 pași dreapta-stînga, apoi se vor întoarce și vor trage unul într-altul. Regula e că numai unul va rămîne în picioare. Situația era de aşteptat, în ciuda optimismului afișat în fața camerelor și microfoanelor tv, atunci când presa întrebă despre posibilitatea unei rupturi. Atunci cei doi parau veseli, acuzau de cobe și de gînduri rele. Sfidau, făceau glume, beșteleau gazetarii, proștii de ei, care puneau asemenea întrebări. Bref, Crin Antonescu și Victor Ponta au ajuns într-un punct mort, exact acolo unde li s-a prezis. Când se va declara oficial ruptura, nu știe nimeni, nici măcar cei doi lideri. Niciunul nu dorește să apară în ochii opiniei publice ca vinovat de spargerea USL. Ce pot face acum este să temporizeze pînă după sărbătorile de iarnă. Să contramandeze biletele de avion și hotelul unde rezervaseră locuri să își petreacă împreună cu famillile revelionul. Apoi, dupa ce vor sta despărțiți, două săptămâni și cu picioarele în ligheane cu apă rece, vor ajunge la o concluzie – dacă rup sau nu rup USL", mai scria Tănase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stelian Tănase, confirmat oficial de PNL ca propunere pentru şefia intermediară a TVR.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stelian Tănase, confirmat oficial de PNL ca propunere pentru şefia intermediară a TVR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ponta o incaseaza la greu trimis de
(20 dec 2013, 13:44:19
Dupa ce Basescu i-a aratat cine-i seful determinandu-l sa renunte la aberatia numita acciza la benzina si motorina iata ca Ponta incaseaza crosee in continuare.Initial a incercat sa-l fenteze pe Antonescu respingand propunerea liberalilor ca director TVR ,Rares Bogdan si urmand sa dea ordonanta de urgenta pentru numirea omului de casa PSD Valentin Nicolau.Antonescu i-a zis ca daca nu se voteaza in parlament omul PNL,si anume Stelian Tanase,atunci liberalii nu vor vota bugetul.Si Ponta s-a conformat din nou.Speram ca Ponta a inteles ca nu mai suntem in 2004 sub Nastase si a inteles ca nu PSD conduce singur aceasta tara.Sper ca ne va scuti de gazele de sist,de Rosia Montana,de legea amnistiei si de modificarea codului penal.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei