Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 295 (5502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi: 22 de lucrători şi controlori vamali, trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie

Un număr de 22 de lucrători şi controlori vamali, între care 19 se află în stare de arest preventiv, din cadrul Biroului Vamal Albiţa, au fost trimişi în judecată, marţi, de către procurorii DNA Iaşi, pentru infracţiuni de corupţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus, marţi, trimiterea în judecată a 22 de lucrători şi controlori vamali, din cadrul Biroului Vamal Albiţa, 19 dintre aceştia urmând a fi judecaţi în stare de arest preventiv, iar ceilalţi trei în stare de libertate.

Potrivit DNA Iaşi, au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, lucrătorii vamali Carmen Afloroaei, Alexandru Giugaru, Cristina Gînju, Bebi Iordache, Lucian-Daniel Lăcătuş, Costel Mitescu, Daniela Mîrza, Constantin Olteanu, Adrian Teletin, cu toţii fiind acuzaţi de luare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Tot în stare de arest preventiv vor fi judecaţi controlorii vamali Adrian-Florentin Andrei, Fănel Ciobanu, Eugen Cristescu, Antoaneta Dicu, Iulia-Lăcrămioara Frunză, Frasinica Pandelache, Liliana Pisaltu, Doru-Iulian Rudeanu şi Lenuţa Tiron, aceştia fiind acuzaţi de luare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Controlorul vamal Maria-Magdalena Coşniţă, aflată de asemenea în arest preventiv, a fost trimisă în judecată, pentru luare de mită, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Alţi trei controlori vamali din cadrul Biroului Vamal Albiţa. respectiv Lilian Ghiban, Ghena Nistor şi Benedict Sasu, vor fi judecaţi în stare de libertate, pentru luare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În rechizitoriul întocmit de către procurorii DNA Iaşi se arată că "în perioada mai - octombrie 2013 cele 22 de persoane, în calitate de lucrători în cadrul Biroului Vamal Albiţa, judeţul Vaslui, aflaţi în exerciţiul funcţiunii, s-au asociat în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie în contextul îndeplinirii defectuoase sau neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu referitoare la controlul vamal asupra persoanelor care desfăşurau activităţi de transport colete spre/dinspre Republica Moldova, precum şi a mijloacelor de transport utilizate de acestea".

"Inculpaţii pretindeau şi primeau sume de bani (între 20 lei şi 300 euro) în schimbul permiterii tranzitării frontierei de est. În schimbul sumelor de bani pretinse şi primite, aceştia efectuau controale vamale formale ale coletelor care erau expediate prin tranzitarea României, din Italia spre destinatari din Republica Moldova sau dinspre Republica Moldova înspre Italia, fără să verifice coletele conform normelor vamale (cantitate, conţinut)", se arată într-un comunicat al DNA Iaşi, transmis marţi presei.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Vaslui.

Potrivit DNA Iaşi, procurorii au fost sprijiniţi de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi ai Serviciului Român de Informaţii, dosarul penal fiind instrumentat în colaborare cu Parchetul Naţional Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie din Republica Moldova.s

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi: 22 de lucrători şi controlori vamali, trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Iaşi: 22 de lucrători şi controlori vamali, trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei