Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 282 (5489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Am comunicat FMI poziţia mea; se poate renegocia în ianuarie

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, aseară, că a informat FMI în legătură cu poziţia sa faţă de problema accizei la carburanţi, el menţionând că la vizita delegaţiei Fondului din ianuarie se poate renegocia acest punct.

"Eu am informat Fondul cu privire la poziţia mea, deci la Washington este cunoscută poziţia mea legată de acciză", a spus Băsescu, în declaraţia de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Băsescu a precizat că delegaţia Fondului vine din nou în România în luna ianuarie, iar atunci se poate renegocia acest punct, care să fie discutat apoi în board-ul FMI.

"În ianuarie vine din nou delegaţia Fondului, se poate renegocia acest punct şi se poate intra în board-ul de imediat după revizuirea care se va face în luna ianuarie, nu ştiu când va fi, în februarie sau martie", a spus Traian Băsescu.

El a precizat că Guvrenul îşi poate asuma să îl trimită acest Memodandum fără semnătura sa.

"Sigur, Guvernul îşi poate asuma să trimită fără semnătura mea acest memorandum, dar eu nu semnez o creştere de accize la combustibil", a subliniat el.

Întrebat dacă mai este posibil ca bugetul de stat să fie aprobat până la sfârşitul anului, Traian Băsescu a răspuns: "De ce nu?"

Preşedintele a menţionat că este pentru prima dată când refuză semnarea unui memorandum negociat de Guvern, dar şi Guvernul trebuie să recunoască faptul că a negociat acest acord cu FMI fără să aibă un mandat din partea sa.

"Este fără precedent, este prima dată când refuz semnarea unui memorandum negociat de Guvern", a spus şeful statului.

El a precizat că "şi Guvernul trebuie să recunoască faptul că a negociat fără să aibă un mandat".

"Le-aş fi spus de la bun început că nu accept o acciză suplimentară pe combustibil", a spus Traian Băsescu, potrivit căruia, cu atât mai mult cu cât Executivul a negociat fără un mandat aprobat de el, nu îi poate cere să valideze ceea ce au negociat fără mandat.

Şeful statului a arătat că a semnat acordul trecut cu FMI, deşi nici atunci nu a existat un mandat pe care el să-l fi aprobat.

"Nu fac o chestiune de viaţă şi de moarte, dacă negociază fără mandat, cu condiţia să negocieze bine", a mai spus şeful statului, precizând că spiritul acordului semnat la începutul anului respecta motivele pentru care el a susţinut să existe un nou acord cu FMI, UE şi Banca Mondială.

Preşedintele a precizat că motivele erau continuarea programelor de restructurare a companiilor de stat, pentru creşterea competitivităţii sectorului economiei de stat şi creşterea economică.

"Introducerea unei astfel de accize nu face decât să inhibe consumul şi nu creează premise de relansare a consumului şi a creşterii economice, dimpotrivă, iar acest lucru mi se pare inacceptabil", a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni seară, că a decis să nu aprobe Memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Am comunicat FMI poziţia mea; se poate renegocia în ianuarie.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Am comunicat FMI poziţia mea; se poate renegocia în ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei