Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 261 (5468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consilieri pentru integritate, desemnaţi de ANP pentru prevenirea corupţiei în penitenciare

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) va desemna, în unităţile subordonate, consilieri pentru integritate, care vor avea rolul de a spijini activităţile de prevenire a corupţiei în penitenciare, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Justiției, lansat joi în dezbatere publică.

Potrivit proiectului, consilierul pentru integritate acordă consultanţă şi asistenţă funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, cu privire la respectarea normelor deontologice. El trebuie să monitorizeze aplicarea prevederilor codului deontologic în ANP şi unităţile subordonate.

Mai mult, acest consilier va trebuie să propună şefului structurii organizarea şi desfăşurarea unor activităţi de instruire realizate de către personalul specializat din Direcţia pentru Prevenirea Criminalităţii şi Terorismului (DPCT) şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu.

"Consilierul pentru integritate se desemnează prin decizie a directorului general al ANP sau, după caz, a directorilor unităţilor subordonate, din rândul personalului care posedă cunoştinţe juridice, au abilităţi de comunicare şi se bucură de o bună reputaţie morală şi profesional", se arată în proiect.

Documentul citat mai prevede şi organizarea unor activităţi de informare şi instruire anticorupţie.

"Activităţile de informare şi de instruire anticorupţie se realizează de către personalul specializat din cadrul Direcţiei Prevenirea Criminalităţii şi Terorismului (DPCT) din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi unităţile subordonate, cu sprijinul altor instituţii cu atribuţii în domeniu", prevede acelaşi proiect.

Conform sursei citate, întregul personal al sistemului administraţiei penitenciare are obligaţia de a participa la activităţile de instruire anticorupţie cel puţin o dată la trei ani.

Proiectul de Ordin al ministrului Justiției privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor de prevenire a corupţiei în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi unităţilor subordonate se află în dezbatere publică, până la 18 noiembrie, în contextul Planului naţional de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2012-2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilieri pentru integritate, desemnaţi de ANP pentru prevenirea corupţiei în penitenciare.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilieri pentru integritate, desemnaţi de ANP pentru prevenirea corupţiei în penitenciare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei