Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 261 (5468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buşoi: Germanii, mai restrictivi cu românii care vor să se trateze la ei, avem datorie 53,6 mil.euro

Germanii sunt mai restrictivi cu românii care vin să se trateze la ei, atât în baza formularului E112, cât şi cu cardul european, din cauza unei datorii a României către Germania, care, la sfârşitul anului trecut, se ridica la 53,6 milioane de euro, a declarat, preşedintele CNAS, Cristian Buşoi.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) avea, la 31 decembrie 2012, datorii de 168 de milioane de euro reprezentând suma cheltuielilor pentru servicii medicale acordate asiguraţilor români pe teritoriul altei ţări UE, în SEE şi Elveţia, cea mai mare datorie fiind către Germania, de 53,6 milioane de euro.

"Din acest motiv, unele ţări sunt neliniştite şi avem informaţii de la pacienţi că autorităţile sunt mai restrictive, atât faţă de cei care vin la tratament cu formularul E112 , cât şi chiar faţă de cei care prezintă cardul european de sănătate, ceea ce este îngrijorător", a explicat Buşoi, la o conferinţă organizată de Asociaţia Jurnaliştilor din Domeniul Medical (AJDM).

România a acumulat datorii mari şi către Franţa - 31,9 milioane euro, Italia - 28 de milioane de euro, Austria - 21 de milioane de euro, Spania - 11 milioane de euro, potrivit CNAS.

Din întreaga datorie, CNAS va achita până la sfârşitul anului aproximativ 33 de milioane de euro, Germaniei urmând să-i fie rambursaţi 9 milioane de euro, Franţei - 10 milioane de euro, Austriei - 6 milioane de euro, Belgiei - 2,2 milioane de euro, Italiei - 2,5 milioane de euro, Elveţiei - 1,2 milioane de franci elveţieni.

"Pentru 2014 trebuie să avem prevăzută o sumă mai mare la tratamentele în străinătate şi asta nu pentru că prevedem o creştere a numărului românilor care se vor tarta în afara ţării, ci pentru a plăti datoriile pe care le avem Sunt câteva ţări europene foarte neliniştite pentru plata acestor datorii. Avem deja corespondenţă şi chiar mă voi întâlnii cu reprezentanţii sistemelor de asigurări de sănătate din respectivele ţări pentru a-i asigura că vom plăti datoriile acumulate până la 31 decembrie 2012", a mai spus Buşoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buşoi: Germanii, mai restrictivi cu românii care vor să se trateze la ei, avem datorie 53,6 mil.euro.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buşoi: Germanii, mai restrictivi cu românii care vor să se trateze la ei, avem datorie 53,6 mil.euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei