Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 260 (5467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inspectorii de muncă au găsit 365 de persoane care munceau la negru, amenzile depăşesc 1,3 mil. lei

Inspectorii de muncă au depistat 365 de persoane care munceau fără să aibă contracte individuale de muncă şi au dat amenzi de peste 1,3 milioane de lei pentru această încălcare a legislaţiei muncii, informează, miercuri, Inspecţia Muncii (IM).

Inspecţia Muncii a desfăşurat mai multe acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.766.400 de lei.

"Au fost depistate 365 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea, 137 erau din judeţul Timiş. În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 2.299 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 2.229.900 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.360.000 de lei", se arată în comunicatul Inspecţiei Muncii.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate opt propuneri de cercetare penală iar pentru 49 de persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

"În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.413 controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 536.500 de lei. Au fost controlaţi 1.004 angajatori şi au fost constatate 1.854 de deficienţe. La şapte angajatori s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare", se mai arată în comunicat.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 19 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii de muncă au găsit 365 de persoane care munceau la negru, amenzile depăşesc 1,3 mil. lei.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspectorii de muncă au găsit 365 de persoane care munceau la negru, amenzile depăşesc 1,3 mil. lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei