Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 257 (5464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IGPR: Activitatea a 39 de unităţi de morărit şi panificaţie, oprită sau suspendată

Peste 41.600 de sancţiuni au fost date de poliţişti după controalele făcute, timp de două luni, la unităţi de morărit şi panificaţie, în urma cărora a fost oprită sau suspendată activitatea a 39 dintre acestea, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Cu ocazia controalelor demarate la 1 septembrie, poliţiştii au constatat 1.279 de infracţiuni, majoritatea pentru încălcări ale Legii nr. 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, precizează sursa citată.

De asemenea, poliţiştii au dat 41.630 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 18 milioane de lei, dintre care 7.226 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 300 la OUG 12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale şi 34.104 la alte acte normative, potrivit IGPR.

În cadrul dosarelor penale şi urmare a contravenţiilor, au fost ridicate, de la unităţile controlate, bunuri în valoare de 4.864.781 de lei, precum şi 84 de mijloace de transport.

La acţiunile de verificare a unităţilor de morărit şi panificaţie au participat şi specialişti din Garda Financiară, ANAF, Direcţiile Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

Controalele - dispuse în toată ţara de şefului Poliţiei Române, chestor-şef Petre Tobă - au avut ca scop combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, vizate fiind inclusiv zonele în care se exportă cereale, a mai precizat sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IGPR: Activitatea a 39 de unităţi de morărit şi panificaţie, oprită sau suspendată.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IGPR: Activitatea a 39 de unităţi de morărit şi panificaţie, oprită sau suspendată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei