Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 255 (5462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Fac un apel către Guvern şi îl somez să plătească banii de navetă elevilor

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, a "somat" Guvernul, joi, la Miercurea Ciuc, să plătească banii pentru naveta elevilor, atenţionînd că, în caz contrar, consecinţa va fi creşterea abandonului şcolar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Daniel Funeriu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Miercurea Ciuc, că Guvernul a acoperit naveta elevilor chiar şi "în cumplitul an 2010 al crizei" şi a atenţionat că neachitarea cheltuielilor de transport ale acestora va spori abandonul şcolar în judeţele mai sărace, cum este şi Harghita.

"Aş vrea să fac un apel de aici, dintr-o zonă care, din păcate, nu este foarte bogată, să fac un apel către Guvern şi să îl somez să plătească banii de navetă elevilor. Foarte mulţi copii nu mai merg la şcoală, pentru că Guvernul nu le asigură banii pentru navetă. Nici în cumplitul an 2010, al crizei, Guvernul nu s-a atins de banii de navetă ai elevilor. Consecinţele faptului că Guvernul nu mai dă banii de navetă elevilor care să le acopere toate costurile de transport sunt clare - abandon şcolar pentru foarte mulţi copii".

Funeriu a mai spus că Executivul ar trebui "să facă bine" să le deconteze naveta elevilor, în loc să "vorbească şi să se ocupe cu tot felul de federalizări, care de fapt sunt nişte baronizări ale ţării".

Sute de elevi de la mai multe şcoli din judeţul Covasna au protestat, la mijlocul lunii septembrie, formând lanţuri vii în faţa unităţilor de învăţământ şi solicitând Ministerului Educaţiei decontarea banilor pentru plata navetei.

În urmă cu câteva luni, elevi de la mai multe şcoli din judeţul Covasna au organizat acţiuni de protest cerând decontarea banilor pentru abonamentele de navetă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Fac un apel către Guvern şi îl somez să plătească banii de navetă elevilor.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Fac un apel către Guvern şi îl somez să plătească banii de navetă elevilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei