Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 250 (5457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şoferi de taxi în stare de ebrietate sau cu permisul suspendat, depistaţi de poliţişti

Poliţiştii rutieri au aplicat, vineri, în cadrul unui control al taxiurilor, peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale, depistând totodată şi nouă infracţiuni, inclusiv taximetrişti care conduceau în stare de ebrietate sau cu permisul suspendat, informează Poliţia Română.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Rutiere au acţionat, vineri, în municipiile şi oraşele din 13 judeţe, pentru a verifica legalitatea activităţii de taximetrie. Acţiunea, la care au participat 405 poliţişti rutieri, s-a derulat în municipiile şi oraşele din judeţele Cluj, Braşov, Iaşi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Botoşani, Brăila, Constanţa, Covasna, Harghita, Satu-Mare şi Sălaj.

Pe parcursul acţiunii, au fost verificate 2.632 de autovehicule, fiind aplicate 1.011 sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor, 133 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 878 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice (dintre care şapte pentru neacordare prioritate pentru pietoni, unul pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, 76 pentru lipsa valabilităţii inspecţiei tehnice periodice) şi trei pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 22 de permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 44 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat nouă infracţiuni, dintre care şase pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge (0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi trei pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce autovehicule i-a fost suspendată.

La Sf. Gheorghe, a fost depistat un taximetrist care a transportat persoane având o îmbibaţie alcoolică de 0,5 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un altul a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul în regim taxi pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca, deşi avea permisul suspendat.

În municipiul Brăila, poliţiştii au depistat un taximetrist care nu avea atestat profesional şi având buletinul de verificare metrologică a aparatului de taxat expirat.

La Timişoara, a fost depistat alt taximetrist care conducea un autovehicul cu inspecţia tehnică periodică (ITP) expirată şi care prezenta defecţiuni la sistemul de lumini şi emana noxe peste limita legală admisă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferi de taxi în stare de ebrietate sau cu permisul suspendat, depistaţi de poliţişti.
 Vizualizări articol: 769 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şoferi de taxi în stare de ebrietate sau cu permisul suspendat, depistaţi de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei