Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 246 (5453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buquicchio: În România se dă o OUG la trei zile; trebuie simplificată adoptarea legilor în Parlament

În România se dă o ordonanţă de urgenţă la trei zile, ceea ce nu se mai întâmplă în nicio altă ţară, situaţie care trebuie reglementată printr-o simplificare a adoptării legilor de către Parlament, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gianni Buquicchio, preşedintele Comisiei de la Veneţia.

Acesta a avertizat că una dintre problemele ce ar trebui reglementate în Constituţia revizuită este cea a ordonanţelor de urgenţă. "Nu este doar problema actualei majorităţi, s-a întâmplat şi în trecut, când au existat 100-130 de ordonanţe de urgenţă pe an. Anul acesta au fost deja 92, este deja prea mult. Asta înseamnă în jur de o ordonanţă la fiecare trei zile. În nicio altă ţară nu există o astfel de situaţie", a precizat Gianni Buquicchio.

El a subliniat faptul că Guvernul recurge la ordonanţe şi din cauza procedurii parlamentare care durează prea mult. "După adoptare, o lege trebuie să ajungă la Curtea Constituţională, apoi înapoi la Parlament, iar preşedintele o poate trimite din nou la Curte. Poate dura luni de zile până când o lege este adoptată. Acesta este o cauză a problemei. Sistemul nu este bun, trebuie îmbunătăţit", a subliniat preşedintele Comisiei de la Veneţia.

În opinia sa, există două modalităţi de rezolvare a acestei probleme: simplificarea procedurii de adoptare a legilor în Parlament şi delegarea legislativă. "Recomand în primul rând accelerarea şi simplificarea procedurii de adoptare de către Parlament a unei legi şi apoi delegarea legislativă către Guvern în anumite domenii, cu un mandat precis, deoarece uneori Guvernul, chiar dacă Parlamentul lucrează repede şi bine, are nevoie să adopte măsuri urgente", a spus preşedintele Comisiei de la Veneţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buquicchio: În România se dă o OUG la trei zile; trebuie simplificată adoptarea legilor în Parlament.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buquicchio: În România se dă o OUG la trei zile; trebuie simplificată adoptarea legilor în Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei