Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 246 (5453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Argeş: Familia elevei în comă profundă şi-a dat acordul ca organele fetei să fie donate

Familia elevei de 18 ani din Argeş, care a intrat în comă după ce a suferit un atac cerebral la scurt timp după ce a fost certată de părinţi şi dirigintă fiindcă a fost prinsă fumând în şcoală, şi-a dat acordul ca organele fetei să fie donate, ulterior aceasta urmând să fie deconectată de la aparate

Potrivit medicilor argeşeni, pacienta a fost transferată, luni, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti la o clinică din Bucureşti, unde medicii au prelevat rinichili şi ficatul, care vor ajunge la doi bărbati aflaţi de mult timp pe lista de aşteptare pentru transplant, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Carolina Bănăţeanu era elevă în ultimul an la Colegiul Naţional Ferdinand I din municipiul Curtea de Argeş, unitate şcolară unde învaţă şi fratele său, elev în clasa a IX-a.

Conducerea şcolii a decis ca toţi colegii adolescentei să fie consiliaţi psihologic astfel ca să poată trece mai uşor peste pierderea prietenei lor.

Eleva de 18 ani din judeţul Argeş este în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după ce a fost certată de către dirigintă şi de către părinţi pentru că a fost prinsă fumând la şcoală, fata suferind un atac cerebral.

Potrivit primelor date, Carolina Bănăţeanu, în vârstă de 18 ani, originară din comuna argeşeană Albeşti, elevă în clasa XII-a la Colegiul Naţional "Ferdinand I" din Curtea de Argeş, a fost surprinsă, miercuri, de către dirigintă, fumând în şcoală şi, după ce a certat-o, aceasta i-a anunţat pe părinţii fetei despre incident.

Colegii de şcoală au transportat-o iniţial pe fată cu un taximetru la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş, iar o ambulanţă a dus-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti unde medicii au stabilizat-o, dispunând, ulterior, transferarea ei la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucureşti.

Ulterior, după investigaţii, medicii din Capitală, au hotărât retrimiterea ei la spitalul din Piteşti unde doctorii spun că "este vorba de o malformaţie vasculară care s-a rupt şi a provocat hemoragia, excluzând o traumă".

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti spuneau, vineri, că eleva nu are şanse să îşi revină în condiţiile în care activitatea cerebrală "nu mai există".

Diriginta elevei afirma că, în ultima săptămână, fata s-a plâns de dureri de cap.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Argeş: Familia elevei în comă profundă şi-a dat acordul ca organele fetei să fie donate.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Argeş: Familia elevei în comă profundă şi-a dat acordul ca organele fetei să fie donate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei