Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 244 (5451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Casele de ajutor reciproc ale pensionarilor ar putea emite titluri executorii

Casele de ajutor reciproc ale pensionarilor ar putea emite titluri executorii pentru recuperarea împrumuturilor acordate unor pensionari rău-platnici, iar casele teritoriale de pensii ar putea înfiinţa popriri asupra veniturilor din pensii, potrivit unui proiect pus în dezbatere de MMFPSPV.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a pus în dezbatere publică un proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii 540/2002 privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor.

Iniţitorii proiectului propun modificarea articolului 14 din lege, pentru a da posibilitatea caselor de ajutor reciproc ale pensionarilor să emită titluri executorii pentru recuperarea împrumuturilor acordate unor pensionari rău-platnici, iar caselor teritoriale de pensii, pe baza titlului executoriu, să înfiinţeze popriri asupra veniturilor din pensii, până la lichidarea debitului.

"Prin derogare de la prevederile art. 623 şi art. 625 din Legea 134/2010 privind codul de procedură civilă, republicată, contractele de împrumut constituie titlu executoriu, înfiinţarea popririlor fiind făcută de către creditor, fătă a fi necesară intervenţia executorului judecătoresc. În caz de neconformare a debitorului, creditorul poate recurge la executarea silită în condiţiile Codului de procedură civilă", se arată în proiectul de act normativ.

Iniţiatorii documentului precizează, în nota de fundamentare, că modificările vor asigura eficientizarea procesului de recuperare a debitelor stabilite în sarcina pensionarilor care au contractat împrumuturi de la casele de ajutor reciproc, dar şi întărirea capacităţii organizaţionale a caselor de ajutor reciproc.

Proiectul este în dezbatere publică până la 23 octombrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casele de ajutor reciproc ale pensionarilor ar putea emite titluri executorii.
 Vizualizări articol: 1006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Casele de ajutor reciproc ale pensionarilor ar putea emite titluri executorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei