Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL se reuneşte, astăzi, în şedinţă pentru descentralizare, Ponta prezintă propunerile şi opoziţiei

Premierul Victor Ponta a declarat că discuţiile la nivel politic privind descentralizarea au avansat foarte mult, iar USL se reuneşte, astăzi în şedinţă pentru a finaliza acest proiect, pe care îl va prezenta şi celorlalte grupuri parlamentare.

"La nivel politic, discuţiile au avansat foarte mult cu descentralizarea, mâine (joi, n.r.), de altfel, o să avem o şedinţă a USL pentru a trasa ultimele lucruri, în ideea corectă şi bună de a apropia de cetăţean deciziile cele mai importante şi de a reduce costurile cu birocraţia şi cu administraţia", a arătat miercuri, Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a subliniat că vrea să prezinte acest proiect şi reprezentanţilor PDL, UDMR, PPDD şi ai minorităţilor naţionale din Parlament.

Ponta a solicitat totodată miniştrilor să infirme speculaţii precum cele privind desfiinţarea serviciilor de ambulanţă, subliniind că e vorba doar de înfiinţarea unor dipecerate comune ale serviciilor de ambulanţă şi SMURD.

"O să vedeţi o mulţime de şefi de la Bucureşti, care o să fie contra, că rămân fără obiectul muncii, normal, nu mai pot să îşi mai ţină aici sute de angajaţi, secretare şi maşini şi alte lucruri", a arătat Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea şi prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis au declarat, marţi, că în Comisia mixtă PSD-PNL privind reorganizarea nu s-a ajuns încă la un acord pe tema descentralizării serviciului de ordine publică, decizia politică urmând a fi luată în USL.

"Am avut o discuţie cu domnul ministru Radu Stroe, care a prezentat argumentele pentru care componenta de ordine publică din cadrul poliţiilor orăşeneşti şi municpiale nu este bine să fie transferată către autorităţile locale. Asta va fi o decizie pe care o vom lua în cadrul conduceri USL, este o decizie importantă, o decizie grea. (...) Decizia va fi luată la proxima şedinţă din cadrul USL care va fi, sperăm noi, într-un timp foarte scurt", a precizat Dragnea, după a doua rundă de discuţii pe tema centralizării pe care Comisia mixtă PSD-PNL a avut-o la Ministerul Dezvoltării.

Dragnea a spus că în ceea ce priveşte ordinea publică, decizia de acum o săptămână, de la prima rundă de discuţii, a fost ca tema ca să se tranşeze politic.

"Domnul Stroe a adus azi (marţi, n.r.) argumente în ce priveşte stabilitatea, faptul că în viziunea sa trebuie să existe în continuare o comandă unică în ce priveşte Poliţia, intervenţiile. Sunt argumente pro, contra. Din acest motiv spun că e nevoie de o hotărâre politică pentru că aici părerile sunt încă împărţite, cel puţin în ceea ce priveşte cele două partide", a spus Dragnea.

El a precizat că PSD susţine ca ordinea publică să fie descentralizată, dar a subliniat că acest lucru nu reprezintă "piesă de rezistenţă" în procesul de descentralizare.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a precizat că PNL susţine contrariul, respectiv faptul că serviciul de ordine publică nu trebuie să fie descentralizat, ci, din contra, e necesar ca acesta să rămână în continuare la Ministerul de Interne.

"Există abordări oarecum diferite, de exemplu în domeniul ordinii publice şi a Poliţiei rutiere. PNL e de părere că acestea nu se vor descentraliza şi că vor rămâne la Ministerul de Interne. PSD a venit cu propunerea de descentralizare", a spus Iohannis.

El a arătat că va exista săptămâna viitoare, în comisia mixtă PSD-PNL, o nouă discuţie pe acest subiect, decizia urmând a se lua politic, în USL, dacă în Comisie nu se va ajunge la un punct comun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL se reuneşte, astăzi, în şedinţă pentru descentralizare, Ponta prezintă propunerile şi opoziţiei.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL se reuneşte, astăzi, în şedinţă pentru descentralizare, Ponta prezintă propunerile şi opoziţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei