Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 231 (5438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANM: Nu avem nici o cerere de punere pe piaţă a canabisului medicinal; dacă ar fi, am aproba-o

Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) nu a primit nici o cerere de punere pe piaţă a canabisului medicinal, însă, dacă ar apărea o solicitare în acest sens, care ar întruni toate normele de calitate şi de siguranţă cerute de legislaţia în vigoare, produsul ar fi aprobat în regim de urgenţă.

"Nu am primit nici o cerere în vederea obţinerii autorizării de punere pe piaţă a unor canabisului medical. Dacă am primi un astfel de dosar, care să respecte toate normele de calitate şi de siguranţă cerute de legislaţia în vigoare, produsul ar fi aprobat în regim de urgenţă, adică în trei luni", a declarat, joi, preşedintele ANM, dr. Marius Savu, răspunzând unei întrebări privind acest produs.

O comunitate de părinţi cu copii afectaţi de o formă rară şi incurabilă de epilepsie vrea să determine autorităţile şi medicii să accepte un tratament controversat - canabisul medicinal. Perceput în general doar ca drog, acesta a schimbat deja viaţa câtorva dintre aceşti copii, după ani de terapii clasice eşuate.

Deşi nu foarte numeroase, pentru că gradul de cunoaştere a bolii este redus şi, prin urmare, posibilităţile de diagnosticare timpurie limitate, familiile Dravet au format o comunitate strâns unită, în care îşi împărtăşesc cele mai noi descoperiri legate de epilepsie şi caută împreună soluţii pentru strângerea de fonduri necesare terapiilor şi cercetării.

Unul dintre subiectele despre care se discută aprins în această comunitate în ultimele luni este canabisul medicinal, considerat o minune de către o parte dintre familii. Însă utilizarea plantei ca medicament este încă la început şi la nivel mondial, iar medicii din România nu au experienţă directă cu canabisul medicinal, chiar dacă, potrivit legislaţiei în vigoare, utilizarea sa este permisă în anumite condiţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANM: Nu avem nici o cerere de punere pe piaţă a canabisului medicinal; dacă ar fi, am aproba-o.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANM: Nu avem nici o cerere de punere pe piaţă a canabisului medicinal; dacă ar fi, am aproba-o0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei