Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 228 (5435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MSI va modifica documentaţia licitaţiei pentru sistemul informatic al actelor de stare civilă

Ministerul pentru Societatea Informaţională va face modificări la caietul de sarcini al licitaţiei pentru sistemul de depunere a cererilor şi emitere online a actelor de stare civilă, după ce Consiliul de Soluţionare a Constestaţiilor a admis, în parte, contestaţia Lex Consulting Miercurea-Ciuc.

"Admite contestaţia în parte şi obligă autoritatea contractantă la continuarea procedurii, în maxim 10 zile de la primirea deciziei, prin emiterea unui răspuns de clarificare şi postarea lui în 
SEAP, în referire la întrebările de clarificare cu numerele 2-4 din actul contestat, privitor la posibilitatea prezentării de certificări emise de către autorităţi publice sau organisme de drept public sau privat abilitate. Obligă la decalarea termenului de depunere a ofertelor cu cel puţin 12 zile. Respinge aceeaşi solicitare a contestatoarei, ca nefondată, privitor la răspunsurile de clarificare cu numerele 5-8, din aceeaşi adresă de clarificări. Obligatorie. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare", se arată într-o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor (CNSC), adoptată la 25 septembrie.

Prin contestaţia formulată, Lex Consulting a solicitat autorităţii contractante să clarifice anumite detalii privind certificările pentru trei poziţii de expert.

Anterior acestei decizii, licitaţia a fost suspendată, în data de 19 septembrie.

Licitaţia pentru sistemul informatic de depunere a cererilor şi emitere online a actelor de stare civilă a fost lansată în prima parte a lunii august şi a fost estimată la 151,5 milioane lei (34,4 milioane euro), cu TVA.

Potrivit documentaţiei de atribuire, viitorii ofertanţi vor depune o garanţie de participare de 2,44 milioane lei.

De asemenea, la licitaţie pot participa firme care au înregistrat, în ultimii trei ani, o cifră de afaceri medie de cel puţin 240 milioane de lei (fără TVA).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a expirat la 23 septembrie.

Lex Consulting a fost înfiinţată în 2002 şi are ca obiect de activitate serviciile de consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării.

În 2012, potrivit datelor transmise Ministerului Finanţelor Publice, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 10.000 lei, de la 12.446 lei în urmă cu un an, şi un profit net de 4.620 lei.

Unicul asociat al firmei este o persoană fizică - Tudor-Marian Miron.

Proiectul privind sistemul informatic de depunere a cererilor şi emitere online a actelor de stare civilă a fost anunţat în luna aprilie de ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

"România va avea la finele anului 2014 un sistem informatic care va face uitată birocraţia la emiterea actelor de stare civilă, acestea urmând să fie obţinute de către cetăţeni prin simpla prezentare a unui act de identitate la primărie", a declarat Nica atunci, adăugând că proiectul presupune, printre altele, scanarea tuturor actelor de stare civilă din România din ultimii 100 de ani.

Potrivit MSI, pentru realizarea sistemului informativ au fost alocate 154 milioane de lei, din care 127,36 milioane de lei din fonduri europene şi 26,64 milioane de lei de la bugetul de stat.

Printre beneficiarii proiectului se numără Direcţia Generală de Asistenţă Socială, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Finanţelor, Casa Naţională pentru Pensii Publice, Casele de pensii private, Casa de Pensii Militare, Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă şi Curtea de Conturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MSI va modifica documentaţia licitaţiei pentru sistemul informatic al actelor de stare civilă.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MSI va modifica documentaţia licitaţiei pentru sistemul informatic al actelor de stare civilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei