Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 223 (5430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O grădiniţă unde un copil a băut soluţie de curăţat riscă să fie închisă

Grădiniţa privată din Iaşi unde un copil a băut soluţie pentru curăţenie, ajungând apoi la spital, riscă să fie închisă întrucât nu deţine autorizaţie de la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), conducerea ISJ anunţând că a început verificări în acest caz.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi susţine, într-un comunicat de presă, că este "surprinsă" de lipsa de atenţie şi de incidentul petrecut luni la grădiniţa privată "Căsuţa Zânelor" din Iaşi, unde un copil de doi ani şi jumătate a băut soluţie pentru curăţenie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi este surprinsă de lipsa de atenţie şi de incidentul petrecut în grădiniţă, incident care putea să aibă consecinţe şi mai grave, cu atât mai mult cu cât este vorba de vârste vulnerabile, de copii care nu ştiu să se ferească de materialele toxice", se arată într-un comunicat transmis marţi după-amiază de conducerea ISJ Iaşi.

Totodată, reprezentanţii ISJ susţin că "s-a constatat că grădiniţa funcţionează într-un punct de lucru nou, în cartierul Păcurari, punct pentru care nu a solicitat şi nu a primit autorizaţie de funcţionare de la ARACIP".

Conducerea ISJ Iaşi a mai anunţat că a început verificări în legătură cu acest incident, care se vor desfăşura în paralel cu ancheta internă începută de către reprezentanţii grădiniţei.

Totodată, reprezentanţii ISJ susţin că în funcţie de rezultatele anchetei se poate ajunge la închiderea grădiniţei.

"Chiar dacă este vorba despre o unitate particulară, aceasta este responsabilă pentru siguranţa copiilor la fel ca oricare altă unitate de învăţământ de stat. În acest moment grădiniţa este sub atenta monitorizare a ISJ pentru a vedea cât de credibilă mai poate fi pentru comunitate, iar modul de funcţionare a grădiniţei este, de asemenea, subiectul unei ample anchete care poate duce, în funcţie de rezultate, la închiderea unităţii”, se mai arată în comunicatul ISJ Iaşi.

Un copil de doi ani şi jumătate este internat la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi după ce a băut o soluţie pentru curăţenie, la o grădiniţă privată, conducerea unităţii afirmând că incidentul a avut loc la finalul programului, când mama l-a trimis pe băiat la vestiar să ia sticla de ceai, iar acesta a luat din greşeală un alt recipient.

Incidentul a avut loc luni după-amiază, la o grădiniţă privată aflată în în cartierul Păcurari din Iaşi, la scurt timp după ce mama venise să îşi ia copilul acasă. Reprezentanţii grădiniţei spun că la ieşirea din clădire mama l-a trimis pe băieţel la vestiar, pentru a-şi lua sticla cu ceai pe care o uitase.

Copilul a confundat încăperile şi a intrat într-o altă cameră, unde erau depozitate materialele de curăţat, el luând un recipient cu Domestos. Ulterior, copilul a băut din lichid, iar la scurt timp i s-a făcut rău, fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

Conducerea grădiniţei susţine că întreaga vină îi aparţine mamei copilului, întrucât l-a lăsat nesupravegheat.

Băieţelul a rămas internat, iar medicii spun că starea lui s-a ameliorat, fiind în afara oricărui pericol.

Ecaterina L., mama copilului, spune, la rândul său, că va da în judecată conducerea grădiniţei întrucât nu a luat măsuri pentru ca micuţii să nu aibă acces la substanţele toxice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O grădiniţă unde un copil a băut soluţie de curăţat riscă să fie închisă.
 Vizualizări articol: 892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O grădiniţă unde un copil a băut soluţie de curăţat riscă să fie închisă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei