Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 223 (5430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aparatură pentru monitorizarea gravidei şi a fătului în timpul travaliului, la Maternitatea Giuleşti

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie "Prof. dr. Panait Sârbu" are, de marţi, aparate de ultimă generaţie pentru a monitoriza tensiunea arterială şi pulsul femeii gravide, bătăile cordului fetal şi contracţiile uterine în timpul travaliului, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Doru Pană.

Potrivit lui Pană, datorită noilor echipamente, a fost salvată deja viaţa unui bebeluş. "Chiar azi am avut un caz când bătăile inimii unui făt au scăzut, mama a fost dusă de urgenţă în sală şi operată, iar viaţa micuţului a fost astfel salvată. Este vorba despre o gravidă care nu a mers la control periodic şi care ar fi avut unele probleme pe durata sarcinii. Acum, este bine", a spus purtătorul de cuvânt al spitalului.

Aparatura a fost donată spitalului de compania Energy Financing Team. "Prima donaţie, în valoare de 50.000 de euro, a fost făcută de către compania Energy Financing Team şi a constat în opt unităţi cardiotocograf materno-fetal cu staţie de monitorizare centrală, un aparat Hota cu sistem laminar de filtrare, prevăzut cu masă pentru montarea lamelor şi un microscop binocular, precum şi un aparat monitor cu funcţii vitale Nihon Kohden Japonia, cu accesorii specifice. Aceste echipamente permit monitorizarea tensiunii arteriale şi a pulsului femeii gravide, dar şi bătăile cordului fetal şi contracţiile uterine în timpul travaliului", a precizat medicul Pană.

Aceeaşi firmă a adus şi un aparat pentru terapie intensivă, necesar femeilor aflate în postoperator.

Managerul spitalului, dr. Marcel Moisa, a spus că în lume, în fiecare secundă, un bebeluş moare în timpul travaliului şi, de aceea, este foarte importantă monitorizarea lui şi a mamei în această perioadă.

"Sperăm ca exemplul celor care au donat echipamentele să fie urmat şi de alte companii. Este un lucru ştiut acela că subfinanţarea sistemului de sănătate poate avea repercusiuni tragice. Astfel de donaţii pot salva vieţi, pot influenţa destine", a adăugat dr. Moisa.

În Spitalul "Panait Sârbu", cunoscut ca Maternitatea Giuleşti, vin pe lume, anual, aproximativ 3.800 de copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aparatură pentru monitorizarea gravidei şi a fătului în timpul travaliului, la Maternitatea Giuleşti.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aparatură pentru monitorizarea gravidei şi a fătului în timpul travaliului, la Maternitatea Giuleşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei